22 грудня минулого року відбулася офіційна зустріч представників філії Міжнародної громадської організації українського козацтва у Хмельницькій області з надзвичайним  і повноважним послом Туреччини в Україні Йонетом Тезелем.

Зустріч делегації у складі старшини козацької організації та народних депутатів України у турецькому посольстві відбулася у дружній та діловій атмосфері. Генерал-осавул українського козацтва Юрій Добровольський вручив його високоповажності пану Тезелю орден Святого великомученика Юрія Переможця. До речі, поховання Св. Юрія розташоване на землі сучасної Туреччини. Міжнародне товариство українських козаків цим орденом відзначило президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана за взірцеве виконання обов’язків по захисту суверенних кордонів Туреччини та за його особисту підтримку України в її боротьбі з російською окупацією.
Почесні грамоти та бібліотечку  вручили послу, який запевнив присутніх, що нагороди будуть передані президенту Ердогану найближчим часом. Після урочистої частини народний депутат України чотирьох скликань Олег Лукашук коротко ознайомив турецьких дипломатів з реальними можливостями Хмельниччини щодо зміцнення торговельних, виробничих і туристичних зв’язків з Турецькою Республікою. В свою чергу посол Йонет Тезель висловив подяку від імені державної влади та виявив бажання здійснити ділову поїздку на Поділля. Такі зустрічі — це те, що зветься народною дипломатією, і це саме те, що приносить користь усім народам.