У ніч з 3 на 4 січня невідомі особи розтрощили обладнання котельні, яка забезпечує теплом Шепетівську районну лікарню. Припинилася подача тепла, і в корпусах лікарні почала різко падати температура. Міцні новорічні морози і візит вандалів створили реальну загрозу життю і здоров’ю пацієнтів.

Утім, керівництво лікарні швидко і оперативно розв`язало проблему. Обійшлося без серйозних наслідків. Головний лікар Шепетівської райлікарні Валентина Савчук розповідає: «На момент, коли припинилася подача тепла, ми підключили дві запасні модульні котельні і втримали належну температуру. Два дні, поки проходив ремонт основної котельні, працювали наші запасні потужності. Зараз подачу тепла відновлено. Підприємство «Форвард», яке надає нам послуги з теплопостачання, встановило додатковий котел, у стислі терміни відновили подачу тепла, тож зараз жодних проблем немає».
Директор підприємства «Форвард» Василь Ковальчук, чия котельня, власне і постраждала від нальоту нечестивців, каже, що нічний напад — найочевидніше справа рук конкурентів. ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» розраховувало, що послуги лікарні будуть надавати саме вони. Але тендер програли, бо в сучасних реаліях, газ – дороге задоволення. «Форвард» опалює дровами, економія як мінімум 50 відсотків. У минулому році працюючи з паном Ковальчуком, Шепівська ЦРЛ зекономила близько 1,5 мільйона гривень. От і вся математика.
Василь Васильович каже: «Напад був добре спланований. Руйнівники з ломами розбили автоматику, один котел вивели з ладу. Працівників котельні зв’язали, забрали телефони та інструменти, розраховуючи на те, що відновити роботу котельні швидко не вдасться. За мінімальними підрахунками, збитків завдали на суму 25 тисяч гривень».
Зараз справою займається поліція Шепетівки. Коли методи конкуренції переходять у площину «розборок» із ломами, бандитських набігів і загрожують життю та здоров’ю людей, то це, вибачте, не конкуренція, а звичайнісінький кримінал. Сподіваємося, що правоохоронці розставлять усі крапки над «і» та притягнуть нападників до відповідальності.