Хмельницький вшанував  Героїв Небесної Сотні акціями пам’яті, фото- і документальними виставками, літературними та пісенно-патріотичними вечорами, які відбувалися впродовж тижня в установах культури та освіти.                     

20 лютого сотні хмельничан пройшли  Маршем Героїв від пам’ятного знака Ангел Скорботи до майдану Незалежності. Попереду колони — державні прапори з траурними стрічками. Курсанти Національної академії Державної прикордонної служби України імені
Б. Хмельницького — з портретами Героїв Небесної Сотні та воїнів-подолян, загиблих в АТО.
На розі вулиць Соборної та Героїв Майдану — зупинка. Схиляємо голови в поминальному молебні за полеглих у Революції гідності та російсько-українській війні, за всіх, хто віддав своє життя  за майбутнє України, який проводять керуючий Хмельницькою єпархією УПЦ КП митрополит Хмельницький та Кам’янець-Подільський Антоній та священики Духовної ради міста. На Соборній, 57 освячується щойно закладений камінь майбутнього пам’ятника Героям Небесної Сотні. «Прийми, Боже наш, їхню невинну криваву жертву, дозволь, щоб їхня жертва була недаремною. А щоб на землі, незчисленно обагреній кров’ю героїв наших, виросли квіти братньої любові, зійшло сонце волі і долі народу!».
Біля Меморіальної дошки пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників АТО на майдані Незалежності звучить Гімн України. Урочистий мітинг відкриває міський голова Хмельницького Олександр Симчишин. Він, активіст Революції гідності від першого дня, мовить про непроминаючу, вдячну пам’ять про загиблих побратимів, яка має жити в серцях сучасників і майбутніх поколінь. Про увагу до рідних та дітей героїв, до пам’ятних місць, де пролилася їхня кров, могил їхніх. «Молитися, пам’ятати. А ще — працювати, працювати, закачати рукави і працювати, аби  це була не просто згадка, черговий поминальний захід. А щоб постала справжня, сильна Українська держава. Заради наших дітей, з пошани до Героїв, мусимо зробити Україну кращою. Україна майбутнього, вихована не на трагедії, а саме на подвигу Героїв Небесної Сотні, ні перед ким на коліна не стане».
 Громадські активісти В’ячеслав Заречнюк та Віктор Мазур наголошують: поряд з війною на сході держави триває боротьба за її очищення зсередини,  нагадують про виконання владою обіцянок. Цього чекають живі і вічно живі  українці.
Квіти і запалені лампадки до Меморіальної дошки пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників АТО покладають керівники міста, депутати та громадськість. І знову «Пливе кача» над Майданом... І сльози в очах подолян,  духовно і зримо,  на портретах, присутніх героїв, їхніх родичів, які притискають до грудей листи вдячності і віри, написані хмельницькими школярами.
А далі у дитячій школі мистецтв розгортається поетична вистава «Не забудь» пам’яті Героїв Небесної Сотні. Щире, глибоке за духовно-смисловим наповненням дійство юних учасників зразкового театру-студії «Чарівна скринька» під керівництвом Анатолія Тітова зачепило за живе глядачів. А ще кожен отримав у подарунок книгу «До волі дорога», учасниці Євромайдану та АТО Лідії Ільків. Це історія про країну і людей, які зробили вибір  гідного майбутнього.