Договір про співпрацю підписаний між комунальним підприємством «Електротранс» та Південно-Західним регіональним управлінням ПриватБанку.

Пасажирам необхідно підготуватися до майбутнього нововведення, завантаживши на смартфон мобільний додаток Privat 24. З його допомогою можна буде відсканувати QR-код, зображений на спеціальних стікерах в громадському транспорті або на зупинці. «Під час поїздки оплачений квиток потрібно буде «закомпостувати» прямо в смартфоні та пред'явити кондуктору або контролеру. Процес оплати проїзду та компостування квитка займає від 20 до 40 секунд, в залежності від якості зв'язку. До того ж, такий спосіб розрахунку виключає можливість зловживань із повторним використанням закомпостованих квитків», - розповідає представник Південно-Західного регіонального управління ПриватБанку Віталій Якубовський. Зважаючи на те, що не всі пасажири користуються смартфонами, одночасно діятиме готівкова й безготівкова форми розрахунку за проїзд.

Нагадаємо, Верховна Рада України у січні цього року підтримала законопроект №4121, який надав «зелене світло» для запуску електронних квитків у громадському транспорті. Наразі оплата проїзду QR-кодом діє у Львові, Херсоні, Дніпрі, Івано-Франківську, Чернігові, Конотопі, Білій Церкві.