На відзначення подій Помаранчевої революції та Революції гідності 2013-2014 років в області та обласному центрі відбулися урочисті мітинги, зібрання, покладання квітів до пам’ятників Героям Майдану та російсько-української війни.   

Зранку, 21 листопада, голова обласної ради Михайло Загородний, керівництво облдержадміністрації та міської ради вшанували пам’ять загиблих патріотів України хвилиною мовчання та покладанням квітів до Стели пам’яті Героїв Небесної Сотні та російсько-української війни, монументальної композиції «Віра. Надія. Любов» зі світлинами Героїв на Майдані Незалежності, до пам’ятника Героям Небесної Сотні на вулиці Героїв Майдану.
О четвертій годині пополудні біля пам’ятника Героям Небесної Сотні відбувся урочистий мітинг на вшанування подій Революції гідності, пам’яті борців за волю та незалежність України.
Громада вшанувала пам’ять полеглих хвилиною мовчання, назвавши всіх поіменно. Священнослужителі відправили панахиду, пом’янувши жертовні душі за християнським звичаєм.
 Хмельницький міський голова Олександр Симчишин привітав із державним святом — днем початку Революції гідності. Нагадав про ті події листопада 2013-го — лютого 2014-го, безпосереднім учасником яких він був від самого початку, як і друзі, однодумці, побратими Олександра Сергійовича... «Я впевнений, що мине багато років... і день початку Революції гідності буде червоним днем календаря. Тому що це — неймовірний день з точки зору історичного розвитку для Української держави. Якби не Революція гідності, України б нині не було, ми б з вами жили в колонії, де правив би малоросійський намісник. Це, може б, називалося Україною, але це точно б не було Україною. І саме Революція гідності, яка розпочала справжню війну за незалежність українців, дала Україні шанс бути Українською державою. Нам з вами — шанс боротися за свободу, за гідність!»
«Євромайдан, напевне, переміг, бо його головне завдання було — підписання угоди про Євроасоціацію, і вона підписана. Революція гідності не перемогла, бо вона триває. Боротися за свободу і гідність треба завжди: щохвилини, щодня, бо як тільки ти розслабишся в боротьбі за свою свободу, як тільки перестаєш відстоювати свою гідність, її розтопчуть — так побудований наш світ. Тому ми, сповідуючи всі ті ідеали своєї боротьби, з якими вийшли на Майдан, пам’ятаючи кожного героя, який віддав у боротьбі за свободу своє життя, далі продовжуємо працювати, відстоювати свою гідність, бо тільки гідні люди можуть побудувати успішну державу», — підсумував Хмельницький міський голова.
Звучить пісня-присвята борцям за свободу і волю України у проникливому виконанні учасника «Мистецької Подільської сотні» Віктора Шайди... До підніжжя пам’ятника героям лягають квіти вдячності, пам’яті, надії...
Всі охочі змогли після цього переглянути удостоєний Національної премії імені Т. Г. Шевченка документальний фільм «Сильніше ніж зброя» про події Євромайдану та війни на сході України.