Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 4422

У туристичному комплексі «Буковель», що на Івано-Франківщині, відбувся  перший в Україні медіа-фестиваль «Буковель Натхнення». Масштабний форум журналістів, на який з’їхалися понад двісті медійників зі всієї України, організувала громадська організація «Український журналістський фонд».

Захід відбувся під гаслом  «Прагни до вершин». «У всіх розуміннях цього слова: і в журналістській діяльності, і в громадській активності, і у житті.   Фестиваль став майстернею вдосконалення журналістів», – розповідає президент Журфонду Людмила Ольховська.
Доволі насиченою, змістовною,  цікавою, пізнавальною була програма чотириденного заходу —  до дрібниць продумана й змодерована Журфондом та Національною спілкою журналістів. Численні   майстер-класи, практичні заняття, круглі столи, дискусії,  літературні вітальні, психологічні тренінги, що, зважаючи на кількість і потрібність,  відбувалися одночасно на  кількох інформаційних майданчиках, збагачуючи новими знаннями й практичними навичками.   Серед ведучих, експертів, тренерів, які взяли участь у фестивалі, – Ростислав Лукач, Віталій Лесько, Сергій Чернявський, Милана Опанасенко та інші.  
 «Національна спілка журналістів України долучилася до розробки робочої програми медіа-фестивалю, до наповнення її корисними для журналістів заходами. На мій погляд, ми знайшли вдалий формат, коли практичні дискусії і тренінги поєднуються з неформальним спілкуванням працівників преси. Це дає змогу кожному учасникові по-новому подивитися на свою роботу, зміцнити контакти з колегами й загалом підвищити кваліфікацію», – впевнена перший секретар НСЖУ Ліна Кущ, яка модерувала низку заходів.  Були й урочистості: нагороджували переможців конкурсу «Поспішай творити добро», ініційованого Українським журналістським фондом та Благодійним фондом Олександра Шевченка. Мета конкурсу — привернути увагу до реальних справ, які реалізуються благодійними  фондами, меценатами, просто пересічними небайдужими громадянами в різних регіонах України. Нагородити переможців й поспілкуватися із журналістами приїздив сам Олександр Шевченко. До слова, участь у цьому всеукраїнському масштабному заході взяли сімсот журналістів, чимало ЗМІ. І, що доволі вагомо та знаково, газета «Подільські вісті», зокрема публікації Лесі Садомської та Світлани Шандебури,  зайняли у нім третє місце
Переможців творчих конкурсів-2018 нагороджувала і Спілка журналістів України.  Спеціальну відзнаку НСЖУ вручили  і журналісту «Подільських вістей» Лесі Садомській.