На Тернопільщині до 4 років 6 місяців позбавлення волі засуджений інформатор “ЛНР” і “ДНР”.

Тернопільською обласною прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво та підтримане державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно інформатора терористичних організацій “Донецька народна республіка” і “Луганська народна республіка”. Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ підсудність вказаного кримінального правопорушення визначено за Тернопільським міськрайонним судом.
Під час судових слухань встановлено, що 54-річний житель Луганщини, за власної ініціативи почав співпрацю з терористами, а саме - збирав дані щодо місць дислокації, маршрутів пересування та чисельності підрозділів і військової техніки Збройних Сил України та інших військових формувань, задіяних у проведенні антитерористичної операції. Інформатор передавав вказані дані телефоном учасникам, так званих, “ДНР” і “ЛНР” під час перебування у м. Рубіжне та інших населених пунктах Луганської області.
Завдяки чіткій позиції державного обвинувача, суд визнав чоловіка винуватими в інкримінованому йому злочині за ч.1 ст.258-3 КК України - сприяння терористичній організації та засудив до покарання у вигляді 4 років 6 місяців позбавлення волі.