Незабаром у Хмельницькому встановлять сто відеокамер на додаток до сотні вже працюючих.

Загалом спостереження через об’єктив в обласному центрі з’явилося порівняно недавно, але вже за цей короткий час його присутність стала помічником як міській владі, так і правоохоронцям. Ось лише один приклад. Молодик, хильнувши зайвого, взявся руйнувати меморіал Слави. Він і не підозрював, що за ним ретельно стежить око відеокамери. Але після перегляду правоохоронцями відеонагляду, де чітко зафіксовано порушення, зловмиснику довелось постати перед законом.
Тож, керуючись упередженням злочинів, депутати міської ради затвердили положення про систему відеоспостереження та виділили на закупівлю необхідних пристроїв майже два мільйони гривень. А нещодавно відбувся тендер, за яким визначено постачальника.
 Камери, які незабаром будуть встановлені, за словами фахівців, зможуть також розпізнавати ще й автомобільні номери порушників. А доступ до відео матимуть лише відповідні служби, зокрема, міська влада, управління Нацполіції, Національна гвардія, патрульна поліція та управління СБУ в області.
Відеонагляд облаштують насамперед біля важливих об’єктів у місті. З його допомогою відстежуватимуть ситуацію біля підземних контейнерів, які нещодавно установили, і т. д.
 Установлення відеокамер планують завершити через кілька місяців.