1 грудня з обласного призовного пункту до одного з навчальних центрів ЗС України відправилася остання у цьому році команда призовників. Загалом  з області до військових формувань було відправлено 590 юнаків віком від 18 до 27 років. З них 365 чоловік поповнило лави Збройних Сил України, 175 – Національної гвардії, 25 – Державної спеціальної служби транспорту та 25 – Прикордонних військ України.

Усі призовники пройшли медичне обстеження, професійно-психологічний відбір та визнані призовними комісіями придатними до проходження строкової військової служби. Спочатку вони пройдуть навчання у навчальних центрах. Після прийняття військової присяги та отримання первинних навичок проходження військової служби усі солдати будуть направлені до військових частин. «Ми вдячні призовникам, які не ухилялися від виконання свого конституційного обов’язку і вчасно з’явилися до військкоматів для проходження строкової служби, а також їхнім батькам – за виховання справжніх патріотів України», - підсумовує військовий комісар Хмельницького обласного військового комісаріату Сергій Присяжнюк.
Принагідно нагадаємо, що міністр оборони України Андрій Загороднюк днями озвучив у ЗМІ плани міністерства: “Ми рухаємося до професійної армії за стандартами НАТО, яка буде підготовленою і оснащеною”.  За його словами, перехід відбуватиметься поступово і відмова від строкового призову стане частиною реформи Збройних Сил, що включає соціальний і правовий захист військових, забезпечення їх житлом, харчуванням, медичним обслуговуванням. Реформа торкнеться також резервістів і територіальної оборони. При помітному зменшенні кількості солдат і офіцерів повинні істотно зрости їх професіоналізм і готовність виконувати поставлені завдання. На думку міністра, зараз в Україні досить сприятливий клімат для реформування Збройних Сил, у зв’язку з чим він пообіцяв вже в наступному році представити «дорожню карту» зі скасування строкової служби.