Нещодавно у Вінниці відбувся фестиваль польської коляди «Лети, колядко, лети».

У заході брали участь віце-маршалок Сейму Польщі, вищої палати польського парламенту Малгожата Госєвска, сенатор Республіки Польща Мар’я Коц, генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярцінські та представники посольства Республіки Польща у Києві.
Польський святвечір у Вінницькому консульському окрузі організований спільно з органами місцевого самоврядування міста Кельце. Перед початком концертної програми відбулася дегустація традиційних польських різдвяних страв.
А ухолі Вінницької обласної філармонії ім. М.Д. Леонтовича було організовано різдвяний благодійний ярмарок. Зібрані кошти передадуть на лікування онкохворого хлопчика Мар’яна з Полонного Хмельницької області.

Довідка. Мар’янчику усього 1 рік 8 місяців. Батьки просять про допомогу. «Мар’ян завжди був активним та веселим хлопчиком. Однак, в кінці серпня ми помітили, що він став млявим та почав температурити. Ми звернулися до лікарів у Полонській центральній районній лікарні, а ті нас направили у Хмельницьку обласну дитячу лікарню. Тут ми почули жахливий діагноз – нейробластома 4 стадії. Сина відразу поклали в лікарню. Наразі він почав отримувати блок хіміотерапії. Попереду – операція з видалення пухлини. Ми розіслали документи в усі можливі клініки світу. Відповідь отримали лише з Німеччини. Рахунок, який нам виставили захмарний – 600 тисяч євро. Сподіваюся, у світі багато добрий людей і вони допоможуть нам, аби Мар’янчик подолав недугу», - розповів Андрій Коберський.

Якщо необхідні якісь пояснення чи додаткові документи — телефонуйте родині Коберських: Андрій – (097)795-03-63, Ярослава — (097)788-07-82.
Рахунок у "ПриватБанку": 5168 7426 0080 4789 Коберський Андрій Павлович.