Лідер організації молоді Хмельницької атомної електростанції Леонід Волков визнав, що 2019 рік був продуктивним та вдалим.

Серед одинадцяти робіт виробничого та соціально-профспілкового спрямування, які були представлені на конкурс наукових доповідей, трійка переможців брала участь у галузевому конкурсі Енергоатома, де друге місце посіла інструктор навчально-тренувального центру Анна Кучмій із роботою: «Використання відеоінструкції, як частини системи дистанційного навчання».

За словами Леоніда Волкова, наукові роботи молодіжних активістів з соціально-профспілкового напрямку стали основою для розробки доповнень до колективного договору на 2020-2021 роки. Вже підготовлено низку змін, частина питань опрацьовується. Достойні результати продемонстрували молоді фахівці ВП ХАЕС на XV галузевому конкурсі професійної майстерності, який проходив на Запорізькій АЕС. Зокрема, найкращими у своїх професіях стали інструктор НТЦ Ігор Ткач та дозиметрист цеху радіаційної безпеки Олександр Тувшинтур. Другі місця в конкурсі професійної майстерності Енергоатома посіли електромонтер з обслуговування електроустаткування електростанцій електричного цеху Віктор Андрійчук та машиніст-обхідник турбінного устаткування турбінного цеху Вадим Паламарчук. До трійки найкращих увійшли також електрозварювальник ручного зварювання енергоремонтного підрозділу Дмитро Хатрус та оператор спецводоочищення хімічного цеху Роман Шминдрук.

На щорічному молодіжному форумі, який проходив у Києві, обговорювалися проблемні питання розвитку молоді, професійного зростання, соціально-економічні аспекти молодіжної політики. Серед найважливіших питань, які хвилюють молодіжну спільноту – надання безвідсоткової позики на житло, мотиваційні програми та заохочення молодих фахівців на виробництві. Форум проходив за участі керівництва енергокомпанії, голів профспілкових комітетів, а також представників міжнародних профспілкових організацій, які ділилися своїм досвідом.

«У планах на 2020 рік – не зупинятися на досягнутому, активно розвиватися та долучатися до соціальних проектів різного рівня» - підсумував молодіжний лідер.