В Авдіївці Донецької області в районі Палацу культури “Авдіївський коксохімічний завод” підірвали український “Спартан”. Десять військових отримали мінно-вибухові травми.

У прес-центрі штабу операції Об’єднаних сил повідомили, що бронеавтомобіль належить силам Національної гвардії України, які залучаються до проведення операції Об’єднаних сил. За наявними даними, у районі проведення ООС на Донбасі «Спартан» підірвався на невстановленому вибуховому пристрою під час руху військової колони (ймовірно мова ведеться про керований вибух фугасу — модератор). Бійцям надано медичну допомогу. Стан усіх нацгвардійців задовільний. За вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

У той же час  українські прикордонники готові до відновлення пропускних операцій в контрольних пунктах в’їзду-виїзду “Станиця Луганська” та “Мар’їнка” на Донбасі. Втім, представники окупаційних маріонеткових проросійських адміністрацій заявили, що не збираються відкривати пункти пропуску через загрозу поширення коронавірусу. “Незаконні збройні формування ОРЛО відмовляються дати на це згоду. Як передають спостерігачі, вони встановили протитанкові споруди", – інформують у прес-службі Луганської обласної державної адміністрації..
За інформацією Держприкордонслужби, охочі перетнути лінію розмежування на тимчасово окуповану територію почали збиратися біля КПВВ близько 6-ї години ранку. “Станом на 11.00 біля “Станиці Луганської” зібралося близько 100 осіб, а біля “Мар’їнки” – 55 транспортних засобів (та близько 90 осіб). Серед тих, хто зібрався біля КПВВ, є діти та літні люди”, – повідомляють речники ДПСУ. Українські прикордонники пропустили перших шістьох людей, однак бойовики їх не пропустили на непідконтрольну територію. Вони сказали людям, що незабаром мають під’їхати представники так званого “МЗС “ЛНР”, яке, можливо, ухвалить інше рішення. Перші шість людей не повертаються на підконтрольну територію, сподіваючись, що їх пропустять.
Щоб не виникало скупчень осіб та транспорту у так званій сірій зоні, пропуск осіб у середу “буде здійснюватися поступово”.
Утім напередодні, 9 червня, терористична організація “ДНР” заявила, що пропускні пункти на лінії зіткнення в Донбасі залишаться закритими до “стабілізації епідситуації”.