Господарський суд міста Києва прийняв позовну заяву дочірньої структури російського «Сбербанку» в Україні до Державної акціонерної холдингової компанії «Артем» про стягнення заборгованості у розмірі близько 500 млн. грн.

Про це свідчить ухвала, опублікована у Єдиному державному реєстрі судових рішень http://reyestr.court.gov.ua/Review/92346495.

У позовній заяві наводиться інформація про необхідність стягнення заборгованості згідно із  договором про відкриття кредитної лінії від 20.01.2014 року в розмірі 10,216 млн. доларів  США та 203, 8 млн. грн. Підготовче засідання по справі має відбутися в листопаді.

Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» компанія належить до структури «Укроборонпрому» і спеціалізується на виробництві медичної та авіаційної техніки.

Сьогодні ДАХК «Артем» – лідер у виробництва авіаційних керованих ракет класу «повітря-повітря», автоматизованих комплексів «ГУРТ-М», необхідних для підготовки і технічного обслуговування авіаційних керованих засобів ураження (в тому числі керованих авіабомб), протитанкових керованих ракет, а також інших приладів та обладнання для авіаційних літальних апаратів . У компанії постійно ведеться розробка нової конкурентоспроможної продукції.

Технологічні можливості підприємства універсальні: від виготовлення інструментального оснащення будь-якої складності до проведення унікальних за складністю зварювальних, штампувальних, вимірювальних, хіміко-термічних та інших операцій. Підприємство має можливість проводити випробування продукції у власному дослідницькому центрі, який акредитований в Системі сертифікації УкрСЕПРО за міжнародним стандартом ДСТУISO / IEC17025-2001.