Хтось купив майже дев’яносто тисяч біткоїнів… Хіба прості українці та українській бізнес можуть мріяти про таку комісію?

В біткоїн мережі зафіксовано транзакцію вартістю понад $1,16 мільярда, комусь терміново було потрібно 88 857 ВТС (біткоїнів), кошти перерахували на невідомий гаманець, – такі дані навів блокчейн-оглядач Blockchain.com. Цікаво те, що той хто відправив ці крипто-монети заплатив всього три з половиною долари комісії. Доларова вартість цієї транзакції перевищила минулий рекорд встановлений  десятого квітня цього року коли біржа Bitfinex, поповнюючи свій рахунок, здійснила покупку на $1,1 мільярда. Позатим, й досі не побито рекорд покупки 500 000 BTC, зафіксований 16 листопада 2011 року, коли заплатили 6,4 мільярда доларів США. Через повну анонімність й донині невідомо, хто брав участь у цій акції з обох боків. Нині за 1 біткоїн «просять» 13123 долара.  

Нагадаємо, що ця електрона валюта базується на самоопублікованому документі Сатосі Накамото, її концепт озвучено 2008 року і представлено в 2009 році. Наразі невідомо, хто засновник, одна особа, чи група осіб під псевдонімом Сатосі Накамото.  

На відміну від розрахунків через банки, біткоїнами можна розраховуватись в інтернеті без будь-яких посередників. Немає комісії за переказ коштів і немає необхідності сплачувати податки, тому що біткоїни не прив'язані до жодної країни і уряди не можуть на них впливати.