Родичі хотіли відкупити зловмисника.

Поліція затримала групу осіб, яка намагалася «викупити» матеріали кримінального провадження, в якому ведеться про те, що мешканець Хмельниччини проник до чужого будинку та викрав усі заощадження. Родичі крадія пообіцяли посадовцю поліції хабар за передачу матеріалів кримінального провадження аби їх знищити.

Начальник сектору кримінальної поліції Теофіпольського відділення поліції погодився продати матеріали, а сам подав рапорт в управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ. Посадовець повідомив про корупційну пропозицію, яку йому висловили родичі чоловіка, який і є фігурантом кримінального провадження за фактом крадіжки: він проник до одного з будинків у Теофіпольському районі і викрав 250 тисяч гривень. Родичі під час особистої розмови з поліцейським, запропонували йому дві тисячі доларів США за матеріали кримінального провадження, які мали намір спалити.  

За фактом пропозиції неправомірної вигоди службовій особі прокуратура Теофіпольського району внесла цю інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України, матеріали передали до Теофіпольського відділення поліції.

Після дачі поліцейському хабара у розмірі 1800 доларів США оперативники внутрішньої безпеки НПУ та працівники поліції Хмельниччини, за силової підтримки спецпідрозділу КОРД та процесуального керівництва прокуратури, затримали двох осіб,  кошти вилучені. Тож в порядку ст. 208 КПК України затримано хабародавців та безпосереднього фігуранта крадіжки. Тепер за викрадення чужого майна з проникненням у житло чоловікові загрожує до шести років позбавлення волі, а його родичам за підкуп службової особи - позбавлення волі строком до восьми років.