Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 3078

Нарешті, після затяжного виборчого процесу, 2 грудня 2020 року прийняли присягу і розпочали свою роботу міський голова Веліна Заяць та депутатський корпус VIII скликання Дунаєвецької міської ради.

Ми звернулися до неї із проханням проаналізувати свою роботу за минулих п’ять років та розповісти про плани на майбутнє. Ось що розповіла Веліна Владиславівна: «Тут жили мої діди і батьки, тут народилася я, і тому завжди хвилювалась і хвилююсь за долю свого краю. Маючи безліч ідей для розвитку рідного краю і щиро прагнучи їх втілити в життя, в 2015 році я вирішила іти на вибори.

З моменту утворення громади мені стало зрозуміло, що на органи місцевого самоврядування чекає нелегка робота. Адже цьому сприяла нестабільна політична ситуація та економічна криза в країні, які загострювалися з кожним днем та ставили під загрозу стабільне функціонування міського господарства.

Такі зовнішні фактори впливу змусили мене мобілізуватися і шукати шляхи виходу із складного становища. Я чудово розуміла: для того, щоб досягнути поставленої мети, реалізувати амбітні плани щодо розвитку нашої громади мені потрібна команда – команда професіоналів, на яких можуть розраховувати жителі нашої громади. Разом із однодумцями нам вдалося підтримати стабільну роботу систем життєзабезпечення громади на достатньому рівні і, незважаючи на скрутні фінансові умови, поповнити матеріально-технічну базу комунальних підприємств.

Одним з головних принципів моєї роботи є те, що кожен житель нашої ОТГ, який зі своїм болем та проблемами зайшов до міського голови, має бути почутим. Тому не з чужих слів, не з соціальних мереж, не з екрана телевізора я дізнаюсь про турботи наших громадян, а з перших уст. Часом буває складно, але я ніколи не уникаю розмови, бо знаю: люди прийшли шукати правду, або потребують допомоги.

Нашою командою зроблено чимало, але при цьому не всі ідеї ми втілили в життя. Маємо чимало планів з реалізації успішного та заможного розвитку громади на майбутнє, а саме: ініціювати розвиток та становлення бізнесу в регіоні з залученням інвестицій; розробити інвестиційні проєкти для створення підприємств з переробки сільськогосподарської продукції та товарів повсякденного вжитку; координувати діяльність державних, громадських та приватних установ для покращення інфраструктури громади в галузях освіти, медицини, духовності, культури і спорту; сприяти ефективному розвитку аграрного бізнесу в громаді; утримувати та примножувати матеріальну базу медичних закладів та установ; продовжувати модернізацію закладів освіти: провести ремонти систем опалення у навчальних закладах, капітальні ремонти харчоблоків, утеплення фасадів та заміну вікон на енергозберігаючі, оновлення парку шкільних автобусів; сприяти створенню умов для навчання дітей з особливими освітніми потребами; підтримувати та забезпечувати соціальний захист учасників АТО та їхніх сімей, пенсіонерів, малозабезпечених верств населення, молоді та молодих сімей; розвивати, проводити реконструкцію та будівництво об’єктів житлово-комунального господарства громади; ремонтувати та повністю оновлювати дорожнє покриття в місті та селах; здійснювати оновлення систем водопостачання; проводити вуличне освітлення у населених пунктах; підвищувати ефективність у наданні якісних послуг населенню КП «Благоустрій Дунаєвеччини» та КП «Теплових мереж»; встановлювати зони відпочинку для дітей та молоді тощо».

Дунаєвецька міська ОТГ показала на власному прикладі, що, незважаючи на перепони, потрібно рухатися тільки вперед. За період роботи від самого початку в громаді вивчали досвід колег з інших держав, навчалися, впроваджували.

«Ці роки були важкими, але з впевненістю можна констатувати, що ми робили усе можливе, щоб наша громада та її жителі відчули позитивні зміни, – підсумувала Веліна Заяць і додала: – Ми поставили перед собою мету – збудувати самодостатню громаду з високою якістю життя, де комфортно жити, працювати, вести бізнес та виховувати дітей».