Два роки тому жителі Ямполя утворили селищну об’єднану територіальну громаду, до якої увійшли 13 населених пунктів. Її очолив уродженець Ямпільщини і палкий патріот рідного краю Василь Кордонець.

Його кредо: «Громада має стати сучасною в усіх відношеннях. Заявляти про себе серйозними справами, розвивати інфраструктуру, поліпшувати благоустрій, жити і працювати, так щоб стати потужною частиною європейської країни».

– Що вдалося вам зробити на посаді голови громади за неповних два роки? – запитую Василя Микитовича.

 – Почали із самоідентифікації. Бо якщо раніше селище іменували Ямполь, то тепер тільки Ямпіль. Що і засвідчено в нових дорожніх візитівках.

Далі гуртом взялися за наведення охайності. Ліквідували усі стихійні і упорядкували дозволені сміттєзвалища. За кошти державної субвенції придбали сміттєвоз. Усюди встановили урни. Побачивши наші зусилля, спонсори подарували громаді автоасенізатор та помпокомпресор.

Потім прийшла черга до шляхів сполучення. В 2020 році вивезли 2000 тонн щебеневої суміші і підсипали нею дороги у населених пунктах: Дідківці, Норилів, Паньківці, Погорільці. Вирівняли грейдером трасу Лепесівка-Вільшаниця. Відремонтували 4 кілометри дороги, що з’єднує села Погорільці та Човгузів.

Виготовили проекто-кошторисну документацію на лагодження мосту через річку Горинь по вулиці Молодіжній у смт Ямпіль. У ньому ж заасфальтували вулицю Центральну.

Тривалий час проблемою Ямполя було водопостачання. Тепер сталися зміни на краще. Наші фахівці почистили свердловину та частину старого водогону і збудували дві гілки нового, що обійшлося громаді майже в 3 мільйони гривень. Також освітлюємо вулиці.

Нам через суди вдалося повернути права власності громади на спільні пасовища загальною площею 150 гектарів у селах Норилів та Дідківці й смт Ямпіль.

Ахіллесовою п’ятою у ОТГ є економічна діяльність. Але тут теж є успіхи. Наприклад, зросла оплата за паї і відрахування орендарів до бюджету ОТГ.

«Працюємо в міру сил і можливостей, – наголошує Василь Кордонець. – У нас є славна історія і традиції, любов до рідної землі та віра у щасливе майбутнє. Ми відкриті для спілкування і співпраці з усіма, хто виявить зацікавленість.

Передусім із керівниками підприємств, установ, організацій та громадянами, які хочуть і можуть допомогти Ямпільській ОТГ у розвитку інфраструктури, відновленні економічного та культурного потенціалу».