Днями в області відкрили ще дві новозбудовані амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Всього їх три десятки. Таким чином у краї повністю реалізували державну програму «Доступна медицина».

У Розсоші амбулаторія буде обслуговувати 2300 жителів Розсошанської ОТГ, зокрема сіл Розсоша, Нижчі Вовківці, Вищі Вовківці, станції Скібнево та хутору Корчунок.

Загальна вартість проєкту склала майже 8,2 мільйона гривень, із яких 7,4 мільйона профінансовано за рахунок субвенції з державного бюджету на розвиток сільської медицини, а 819,87 тисячі гривень виділила в рамках співфінансування Розсошанська ОТГ.

В амбулаторії ЗПСМ у селі Красностав на Славутчині (на фото) обслуговуватимуться майже 2,8 тисячі жителів сіл Красностав, Гута, Яблунівка, Гориця, Хоровець, Пашуки та Манятин.

Кошторисна вартість будівництва склала 7,68 мільйона гривень, з яких 6,9 мільйона виділено з державного, 725,6 тисячі – з місцевого бюджету.

Амбулаторії забезпечені всім необхідним медичним обладнанням, комп’ютерною технікою, меблями, забезпечено доступ до високошвидкісного Інтернету для надання телемедичних послуг. Працюватимуть у кожній сімейний лікар і дві медсестри.

У приміщенні амбулаторій передбачено також окреме житло для сімейного лікаря. Забезпечені заклади повнопривідним автомобілем «Renault», завдяки якому лікар матиме змогу виїжджати до хворих.