Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 6190

Невиліковна хвороба передчасно забрала з бойових рядів хороброго бійця, палкого патріота України, подолянина, жителя села Вербка Павла ФРАНЦЕВА.

В ряди захисників України Павло влився одразу, як спалахнув Донбас від російського запалу. Його фронтові дороги пролягли чи не в кожний куточок запеклих боїв. Поміж ворожі гради та снаряди, під свист куль та завивання кулеметів, оминаючи вирви мчав він своїм автомобілем до гарячих точок. Кожний наказ командира, кожне завдання Павло виконував ретельно і з честю. Його бойовий побратим-автомобіль, як і сам боєць, був завжди готовий до старту. Донецьк, Широкине, Попасна, Маріуполь та інші точки пекельної війни залишились у нього «за плечима». Він знав фронтові дороги, як провулочки в рідній Вербці…
— У горнилі війни Павло завжди залишався спокійним, витриманим. Він ніколи не панікував, зберігав холодний розум та завжди залишався вірним бойовому братерству, — розповідають про бійця заступник командира роти з морально-психологічного забезпечення Богдан ЛЯШУК та командири відділення Віктор ФОСТІЙ і Валентин ЯЦЕТЮК.
— В лави нашої 10-ої гірсько-штурмової бригади Павло Францев влився у вересні 2018 року. Проявив добрі організаторські здібності. У листопаді його призначили командиром відділення та підвищили у званні.
Та ніхто і гадки не мав, що не ворожа куля, а невиліковна хвороба вирве з рядів однополчан мужнього подолянина. Лікарі хірургічного відділення Кам’янець-Подільської міської лікарні, медсестри та санітарки марно намагались вирвати Павла із лабет хвороби, яка невпинно прогресувала. Щира вдячність їм за чуйність та увагу, проявлену до захисника України. Під їхньою пильною увагою, в окремій палаті доживав Павло свої останні дні…
…В останню путь Павла ФРАНЦЕВА провели однополчани, які дали кошти на гідний прихисток бійця.
Суттєво допомогли в організації похорону ветерани та діючі військові Іван МИРНИЙ, Василь МУШКО, Володимир ДІДУХ, Віталій ҐЕДЗЬ, члени громадської організації «Ветеранське братерство». Подбали про гідне вшанування героя війни голова правління громадської організації учасників війни Павло ВАСИЛЕНКО, голова житлово-будівельного кооперативу учасників АТО Олексій ВАСИЛІВ, волонтер та учасник АТО з 2014 року Володимир ХМЕЛЮК.
Смутком огорнуті серця родини, жалем про втрату пройняті думки однополчан, друзів-побратимів, односельчан. Спи спокійно, наш товаришу, Твоє серце билося в ім’я України, і Вітчизна тебе не забуде. Герої не вмирають!