І не зогледілися, як цьогорічна зима принесла нам уже 103-ю річницю з виходу першого примірника обласної газети «Подільські вісті» («Радянське Поділля»).
…За вікном владарює лютий, місяць, який щороку нагадує нам про ще один пережитий рік – доволі непростий не лише для нашого видання, а й для друкованої преси загалом. Чимало газет, не витримавши фінансових труднощів, змушені були закритися. Та ми вистояли, зуміли втриматися на інформаційному плаву, хоч як було несолодко.

Однак лише зі сподіваннями й твердою вірою в краще ми розпочинаємо ще одну сторінку життя нашого і вашого, шановні читачі, часопису. Бо лише ви, не зраджуючи улюбленим «Подільським вістям», своєю відданістю надихаєте писати для вас і ставати кращими. Ми щиро радіємо, що про нас пам’ятають і наші однодумці, справжні друзі, які адресували у день народження газети свої сердечні вітання – це Павло Хорошенюк, Йосип Осецький, Михайло Пахута та ще багато-багато колег по цеху, – щиро дякуємо кожному.
Приємним сюрпризом для усього колективу редакції газети «Подільські вісті» був візит Олени Лемещук – депутата обласної ради, члена фракції політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ», голови постійної комісії обласної ради з питань економічного розвитку, промисловості, підприємництва, енергетики, транспорту та зв’язку, начальника відділу матеріально-технічного постачання ТОВ «Деражнянський молочний завод», та Віктора Заржицького – ветерана журналістики.
Звертаючись із вітаннями до колективу газети, Олена Валеріївна наголосила: «В усі часи ваше видання було у вирі життя нашого краю, несло людям правду, відстоювало громадські інтереси… Тож нехай і надалі «Подільські вісті» будуть бажаним гостем у душах читачів, а публікації збагачують подолян інтелектуально, духовно і мудро». До теплих слів приєднався і Віктор Гаврилович, який зичив усім натхнення, удачі та гострого пера.
На завершення зустрічі редактор видання Петро Лічман висловив подяку поважним гостям із побажаннями міцного здоров’я та успіхів у їхній роботі на благо Подільського краю: «Цінуємо вашу увагу до газети, адже спільно ми робимо велику справу – озвучуємо на сторінках часопису голос подолян, які діляться з нами своїми радощами й тривогами, болями та проблемами. А ми, в свою чергу, єдине видання в області, яке висвітлює життя простих людей, тобто життя без ретуші…»
І щиро віриться, що в такій гарній атмосфері з нашими надійними друзями ми відзначимо й наступну річницю «Подільських вістей».