Вчора Шепетівський міський голова Віталій Бузиль провів онлайн засідання комісії ТЕБ та НС щодо епідеміологічної ситуації у місті

Як повідомляє Шепетівська міська рада, на порядок денний було винесено питання застосування заходів щодо попередження поширення територією Шепетівської територіальної громади COVID-19.

Про поточну ситуацію міському голові доповіла Савчук Валентина, головний лікар КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня»,  повідомивши, що станом на 27.02.2021 року у КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня» на лікуванні перебуває 64 хворих з діагнозом коронавірусна хвороба COVID-19. Загальна кількість ліжкомісць, обладнаних для лікування  COVID-19  — 130, завантаженість станом на сьогодні – 49%.

Комісії ТЕБ та НС доручила відділу національної поліції м.Шепетівки, відділу Головного управління Держпродспоживслужби Шепетівського району забезпечити неухильне виконання постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 №641 щодо забезпечення контролю виконання протиепідемічних обмежень на території Шепетівської міської територіальної громади епідемічної стосовно зростання небезпеки поширення COVID-19, в межах компетенції, забезпечити посилення контролю за карантинними обмеженнями, в тому числі в громадському транспорті, закладах торгівлі, громадського харчування та на продуктових ринках.

Начальник управління освіти отримала вказівку забезпечити через директорів загальноосвітніх шкіл та директорів дошкільних навчальних закладів моніторинг ситуації захворюваності COVID-19  серед дітей та педагогічного складу, а також провести аналіз на предмет можливого переведення навчальних закладів на дистанційну форму навчання. Для виконання навчальної програми, розглянули можливість перенесення весняних канікул із урахуванням ч.3 та 4 ст.10 Закону України «Про повну загальну середню освіту» на період карантинних обмежень».

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Шепетівської міської ради зобов’язано забезпечувати постійне інформування населення щодо ситуації навколо COVID-19 .

Водночас, як відмічає «Хмельницький Times», в соцмережах Віталій Бузиль означив таку позицію: «До слова, коментар для тих, хто вимагає повного локдауну у Шепетівці тут і зараз, – функціонування місцевого підприємництва своїми податками «тримає» на плаву галузі медицини, освіти, комунальної сфери. Повне «закриття» міста (навіть на тиждень) матиме свої негативні наслідки. Тому маємо консолідувати зусилля влади, установ та організацій і кожного окремого містянина аби не довести ситуацію до точки неповернення».