У Хмельницькому монотеатрі «Кут» представниками «Правого сектору» вперше на Поділлі проведено аукціон військових «трофеїв» із зони АТО.

Власне, лоти, які були виставлені на торгах, трофеями назвати важко.  Адже як, наприклад, назвати трофеєм прапор із славнозвісної метеовежі Донецького аеропорту, яку захищали наші земляки — бійці сьомого окремого батальйону «ДУК» «Правого сектору» і який придбав один із меценатів для музею? Або осколки «Градів» чи гільзи від кулеметів, розписані в національні синьо-жовті та червоно-чорні кольори ОУН, спадкоємцями якої справедливо вважають сьогодні представників «Правого сектору»? Як було анонсовано, всі виручені кошти на аукціоні, серед них й ті, які надійшли від продажу вхідних квитків, підуть на потреби бійців батальйону «ДУК», яким командує славний козак із Кам’янця-Подільського Руслан Чорний. Серед найнеобхіднішого — нічні приціли, тепловізори і навіть автомобіль, зазначили організатори заходу.
Були серед лотів і речі побутового вжитку. Приміром, вишита Іваном Босим ікона Богородиці чи дві вази — синя і жовта, розписані художницею із «Правого сектору» Дариною Коблик-«Синицею», які при номінальній вартості у 60 гривень кожна, було реалізовано в десять разів дорожче. При стартовій ціні 100, за 300 гривень було продано двотомник нашого колеги Петра Вороб’я «Заграва. Відблиск». А загалом, сума реалізованих предметів сягнула понад 5 тисяч гривень. Найдорожчим же на торгах виявився трофейний міномет «Муха», якого було продано за тисячу гривень. Найазартнішими виявилися наймолодші учасники заходу. Як запевняють організатори аукціону, це був перший, але аж ніяк не останній благодійний захід, проведений «Правим сектором» Хмельниччини на користь побратимів, котрі воюють в зоні АТО.
Ще одна мета проведення благодійного аукціону — вкотре нагадати суспільству, привернути увагу українців і світової громадськості про те, що нині на Сході нашої держави йде справжня війна. І її докази представлені наочно.