Зимовий чемпіонат України зі спортивної ходьби відбувся на центральній трасі у Луцьку. У ньому взяли участь 149 спортсменів із 14 регіонів України та Казахстану, повідомляє пресслужба Хмельницької обласної державної адміністрації.

Два спортсмени зі Старокостянтинова, вихованці Олександра Вербицького стали лідерами серед юнаків U16 на відстані 3 км та U18 на дистанції 10 км. Роман Горбачов отримав золоту медаль з результатом 13 хвилин 32 секунди, а Олександр Гапонюк посів 5 місце з результатом 52 хвилини 54 секунди відповідно.

Дар’я Лещенко, хмельницька спортсменка, зайняла 6 місце у категорії U16 на відстані 5 км з результатом 27 хвилин 25 секунд.

За загальними результатами Хмельницька збірна посіла восьме місце.

Серед дорослих скороходів золоту медаль отримала спортсменка з Івано-Франківської області, подолавши відстань у 20 км за 1 годину 29 хвилин 9 секунд. Другою прийшла скороход з Хмельниччини, Ярмолинецького району Людмила Оляновська, яка минулого тижня стартувала в Анталії на чемпіонаті Туреччини, де також посіла 2 місце.

Серед чоловіків першість виборов хмельничанин, Едуард Забуженко із результатом 1 година 23 хвилини 14 секунд на дистанції 20 км.