Не думала й не гадала кам’янчанка пані Олександра, що похід із чотирирічною донькою Веронікою по морозиво того спекотного тихого липневого надвечір’я завершиться… в реанімаційному відділенні міської лікарні. А причиною нещастя, яке привело на лікарняне ліжко дитину, стало… її осколкове поранення. Як пізніше розповіла жінка, не встигла вона вийти з Веронікою з крамниці та присісти за столик вуличного кафе, як пролунав гучний вибух невідомого пристрою, уламки від якого зачепили не лише її крихітку…

 Як розповіла речниця Кам’янець-Подільського районного управління поліції Тетяна Чубар, минулого четверга о 19.26 години на лінію 102 надійшло повідомлення від чергового ДСНС про те, що в Жовтневому мікрорайоні Кам’янця-Подільського біля магазину «Айсберг» по вулиці Розвадовського чути звуки, схожі на постріли. Після прибуття поліцейських на місце події було встановлено, що тут стався вибух невідомого пристрою, за попередньою версією — гранати. Внаслідок вибуху постраждали шестеро осіб, серед яких і 4-річна дитина. Всі вони були госпіталізовані до міської лікарні, де отримали необхідну допомогу.
Особу, яка ймовірно вчинила підрив у людному місці, правоохоронці затримали. Нею виявився раніше судимий 60-річний кам’янчанин. Йому обрали запобіжний захід. Наразі він перебуває під вартою без можливості внесення застави — таке рішення прийняв міськрайонний суд Кам’янця-Подільского. Підривнику оголошено підозру за ч. 2 ст. 15 ККУ (замах на злочин ) п.1, 2, 5, 7, частини 2. ст. 115 ККУ.
Чоловікові також інкримінують незаконне поводження з бойовими припасами. Крім цього, йому доведеться відповісти й за минулі злочини, за які він має непогашену судимість.
Щодо дівчинки, яка опинилася в епіцентрі вибуху і отримала поранення в ділянку грудної клітки, то за інформацією начальника управління охорони здоров’я міської ради Юрія Пливанюка, її прооперував у міській лікарні завідувач хірургічним відділення Валерій Арсенюк. Наразі здоров’ю дитини нічого не загрожує. На превелике щастя, невеликий осколок життєво важливих органів не зачепив. Наразі дівчинка почувається добре, як і інші постраждалі, вже виписана з медичного закладу.