Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 3372

 

Загалом індекс промислової продукції за підсумками 2021-го, за повідомленням Головного управління статистики у Хмельницькій області, у порівнянні з 2020 роком становив 106,1%. 

Зокрема в добувній промисловості та розробленні кар’єрів випуск продукції проти 2020-го збільшився на 46,1%, що є доволі хорошим результатом. 

Якщо говорити про переробну промисловість, то в 2021 році виробництво продукції збільшилось лише на 3,1%, у тому числі й у металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин і устатковання. А от текстилю, а також одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів виробили на 8,4% більше, ніж у попередньому році. Щодо виробництва ґумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – можна спостерігати показник приросту 6%. До прикладу, в машинобудуванні виробництво збільшилося на 2,2%, виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів – всього на 1,3%. 

Варто сказати й про ті галузі, де виробництво зменшилося у минулому році, а саме: хімічних речовин і хімічної продукції виготовили на 10,5% менше, ніж у 2020-му, стосовно виробів із деревини, паперу та поліграфічної діяльності, то тут показник знизився на 10,1%.