На Хмельниччині з 11 квітня розпочинається весняно-літня заборона на лов водних біоресурсів, викликана нерестом.

Її термін відрізняється залежно від типу водойм. Любительський та спортивний лов у рибогосподарських водних об’єктах у межах території діяльності управління Держрибагентства у Хмельницькій області, заборонений у такі строки:
— у річках та їх кореневих водах з 11 квітня по 30 травня (включно);
— на водосховищах з 11 квітня по 20 червня (включно);
— в придаткових системах водних об’єктів (протоки, гирла, стариці, меліоративні канали, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою у період весняної повені) з 11 квітня до
10 липня (включно).
Також до 30 червня продовжує діяти заборона на добування раків. Вона пов’язана із виношуванням ними ікри та першою линькою.
Працівники Хмельницького рибоохоронного патруля створили інтерактивну карту ділянок, де любительське рибальство дозволено в нерестовий період 2022 року з берега однією вудкою з одним гачком чи спінінгом.

КАРТА: https://www.google.com/maps/d/viewer

Електронна карта допоможе риболову зрозуміти: перебуває він у забороненій чи дозволеній зоні і де закінчуються її межі.
Під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом із берега. Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, в тому числі, з перевищенням дозволеної добової норми вилову — три кілограми. Заборонено пересування плавучих засобів (човнів), організацію змагань з рибальства та проведення підводного полювання.
Хмельницький рибоохоронний патруль закликає суворо дотримуватися встановлених норм законодавства під час нересту. Якщо ви стали свідком порушення правил любительського лову чи браконьєрства, дзвоніть за телефоном «гарячої лінії» відомства: (068) 384-98-10.