З перших днів вторгнення російських окупантів на нашу землю, як і кожного українця, суттєво змінилося життя жителів Кам’янеччини. Чимало з них зі зброєю у руках демонструють агресору, що готові до останнього подиху відстоювати свободу і незалежність своєї Батьківщини. Разом з тим сотні аграріїв району у цей нелегкий для країни час самовіддано, у досить складних, як ніколи, умовах, докладають максимум зусиль, щоб і у році нинішньому Україна була з хлібом. З раннього ранку до пізнього вечора на весняному полі нині кипить робота, не вщухає гул тракторів.

Як поінформували у районній державній адміністрації, посівна кампанія на Кам’янеччині розпочалася вчасно. За словами головної спеціалістки відділу доходів та соціально-економічного розвитку фінансового управління району Ірини Коваль, вже завершено сівбу ярої пшениці, площа якої становить 810 гектарів. Найбільше її посіяли в ПП «Аграрна компанія-2004» (450 га), СТзОВ «Гарант» (100 га), ПП «Україна Агро-2С» (138 га). Успішно впоралися аграрії і з сівбою близько 1190 га ярого ячменю. Найбільші площі під цією культурою у ПП «Аграрна компанія-2004», СВК «ЛЕТАВА», ТОВ «Козацька Долина 2006», ПП «АВС-АГРО», ТОВ «Фірма «Династія».
Завершили в районі і сівбу вівса та гороху, останній взялися вирощувати лише два господарства: СВК «ЛЕТАВА» та ПП «Калинський ключ». 500 га виділило ПП «Аграрна компанія-2004» під ярий ріпак, який вже теж заклали в землю. За багато років цьогоріч вперше на Кам’янеччині посіяли цукрові буряки. Під них ПП «Аграрна компанія-2004» відвела 100 га.
Водночас агропідприємства закривають вологу, вносять під посіви мінеральні добрива, готуються до сівби кукурудзи, соняшника, гречки, інших культур. Як відзначають керівники філії «Кам’янець-Подільська» ТОВ СП «НІБУЛОН» Сергій Богачик, СТОВ «Агрофірма «Нефедівське» Сергій Тимчук, філії «Мрія» ТОВ СП «НІБУЛОН» Андрій Кучмар, ПП «Авант — Агро» Андрій Ванат та інші, попри відомі проблеми з пально-мастильними матеріалами, мінеральними добривами очолювані ними колективи сповнені оптимізму й роблять все можливе й неможливе, щоб майбутні врожаї були щедрими. Тож попереду у хліборобів ще багато роботи, проте настрій бойовий, спрацьовує командний дух. А як інакше, хліборобська праця під час війни в країні — це другий фронт, і його не можна програти. І щиро вірять аграрії, цьогорічний врожай вони будуть збирати під мирним небом.
    Один мільйон двісті сім тисяч гектарів планують засіяти у цьому році аграрії Хмельниччини. Про це сказав начальник Управління розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин обласної державної адміністрації Олег Омелянюк. За його словами, під озимим клином задіяно 227 тисяч гектарів і планується посіяти 863 тисячі ярих культур, з яких ранніх — 360 тисяч гектарів.
Посадовець також відзначив, що через обставини, які склалися, аби забезпечити продовольчу безпеку країни, довелося поміняти структуру посівних площ. Буде зменшено посіви кукурудзи, сої, натомість збільшено площі під горох, ячмінь, пшеницю, просо, цукрові буряки.