Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 841

Війна змусила максимально швидко згортати свої виробничі потужності багатьом підприємствам і шукати прихистку на більш безпечних територіях. «У рамках реалізації цієї програми Хмельницькою обласною військовою адміністрацією опрацьовано вже 228 заявок на переміщення бізнесу. Досить активно ведеться постійна комунікація з підприємствами, пропонуються вільні приміщення, надається всебічна допомога з вирішення проблемних питань», — розповів начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.

Відрадно, що на сьогодні 25 підприємств уже переїхали на Хмельниччину. Найбільше з них обрали Хмельницький, в якому розмістилося 14 підприємств, ще 4 запрацювало в Кам’янці-Подільському, 2 відкрили в Шепетівці, по одному переїхали в Красилів, Городок, Дунаївці, Летичів і Понінку.
Отож відповідно до напрямів маємо підприємства швейної промисловості, машинобудування, виробників електричного устаткування, деталей для автотранспортних засобів, СІП панелей та домокомплектів, гідравлічного обладнання, підприємства з продажу та ремонту с/г техніки та обладнання, автокранів, спецтехніки та інші.
Найбільше підприємств переїхало з Харкова і Києва. Також є із Запоріжжя, Дніпра, Краматорська та інших міст Донецької та Луганської областей.
Варто додати, що наразі сформовано відповідну базу даних вільних площ, складів, приміщень, законсервованих підприємств. Уже зареєстровано понад 420 об’єктів, які готові надати свої площі, і цей перелік постійно збільшується.
Хмельниччина надалі буде допомагати всім, хто бажає переїхати та працювати на території краю.