В Україні роботодавці мають право на застосування праці іноземців та осіб без громадянства на підставі дозволу, що видається регіональною службою зайнятості.

Якщо роботодавець планує взяти на роботу громадянина іншої держави, йому потрібно подати до регіонального або базового центру зайнятості/філії заяву та документи.   Перелік документів за посиланням ­ https://cutt.ly/SUbdh9p

Наразі роботодавці Хмельницької області використовують працю 78 іноземних громадян із Туреччини, Франції, Польщі та інших держав на підставі дозволів, виданих Хмельницьким обласним центром зайнятості. За видами економічної діяльності найбільше представників інших країн працює в торгівлі –  35 особи, переробній промисловості –  26, сільському господарстві – 8.
Слід зазначити, що застосування праці іноземців має багато «плюсів», а саме: залучення інвестицій; створення нових робочих місць; легалізація праці; сплата податків; впровадження управлінського досвіду іноземних країн тощо.
Більш детальну інформацію щодо працевлаштування іноземців та осіб без громадянства в Україні читайте на сайті Державної служби зайнятості.