Про це повідомила прес-служба Шепетівської міської ради: «У зв’язку із дефіцитом пального на АЗС із 7 травня 2022 року рух громадського транспорту у Шепетівській територіальній громаді буде призупинено! Про відновлення роботи транспорту буде повідомлено. Дякуємо за розуміння у такий складний для країни час».

Криза на ринку АЗС зумовлена знищенням близько 15 українських нафтобаз. Як повідомив голова комітету Верховної ради з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус на брифінгу у четвер, 5 травня, проблема з нестачею пального має вирішитись у середині травня: «Можливо протягом тижня ще буде напружена ситуація. Але з середини травня очікується покращення, бо йде ресурс, який уже законтрактований та транспортується в Україну. Очікується, що у другій половині травня ситуація покращиться».

До речі, нещодавно Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, через дефіцит пального, закликав: «Україна вже декілька днів має величезну проблему з паливно-мастильними матеріалами. В інших містах це почалося раніше, у Хмельницькому пізніше, адже у нас були залишки палива. Наразі ця ситуація кілька днів буде ускладнюватися. Я усіх прошу, якщо можете залишити свій автомобіль вдома. Пішки, велосипеди, громадський транспорт. Нам у першу чергу потрібно забезпечити роботу комунальної галузі, щоб не було збоїв. Але вони є, деякі приватні перевізники змушенні стояти у годинних чергах до АЗС. Дайте їм перевагу, хай вони швидше заправляться, адже це критична інфраструктура. А ви по можливості, залиште автомобіль вдома, трошки треба потерпіти. Тому що ворог обстріляв нафтобаз, а ще тривають аграрні, польові роботи. Плюс паливно-мастильні треба для українського війська, адже військо не може без пального».