Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 806

Ще колись письменник Марк Твен сказав, що для досягнення успіху обов’язково потрібно відчалити від тихої гавані. А далі, відчувши попутний вітер у вітрилі, впевнено рухатися вперед, відкриваючи нові горизонти!
Хмельниччина — воістину благословенна і багата людьми, які прославляють її далеко за межами України. Направду нам — подолянам — є ким пишатися, брати за приклад досвід кращих, тих, які, не боячись невдач і труднощів, вибрали для себе шлях, нерідко непростий, досягати висот на малій батьківщині.

Історія Валерія Станіславовича Яглінського — заслуженого працівника промисловості України — директора ТОВ «Деражнянський молочний завод» — знаного далеко за межами Хмельниччини — красномовно свідчить, що завдяки наполегливості, рішучості, постійному бажанню вчитися та вмінню згуртувати колектив однодумців — можна зайняти достойне місце серед кращих підприємств харчової промисловості нашої держави.

І підтвердження цьому — численні нагороди, яких удостоєне молокопереробне підприємство за понад тридцять років роботи. Це і знак «Довіри споживача», перемога в конкурсі «100 кращих товарів України», пам’ятний знак «Лідер харчової та переробної промисловості України», диплом «Золотий символ якості національних товарів та послуг України» за виробництво високоякісних продуктів і багато інших. За роки роботи на посаді керівника Валерій Станіславович особисто отримав багато відзнак, перемог у різноманітних конкурсах, зокрема, він став лауреатом міжнародного економічного форуму «Партнер ХХІ століття», отримав нагрудний золотий знак «Кращий керівник року», орден «За визначні досягнення» та інші. Найкращою відзнакою й найціннішою нагородою для очільника потужного молокопереробного підприємства з понад тридцятирічною історією є вдячні відгуки та любов до деражнянської молочної продукції відданих споживачів. А їх чимало не лише в області, а й у всій Україні. Сьогодні продукція в широкому асортименті під впізнаваною новою торговою маркою «Деражня» (раніше «Здоровий світ») асоціюється із високим знаком якості, адже виготовляється за державним стандартом України зі збереженням кращих традицій виробництва. На сьогодні завод пропонує споживачам 35 видів молочної продукції, з-поміж яких кожен обирає до смаку улюблені за багато років сири, масло, йогурти, ряжанки, кефіри, морозиво та багато-багато інших, які мають у своєму складі практично всі корисні мікроелементи, необхідні організму людини.
З роками на заводі відбулося чимало змін: колектив збільшився до двохсот працівників — талановитих сироварів, маслоробів, досвідчених лаборантів, майстрів та ін., також  поліпшувалася матеріально-технічна база, будувалися нові цехи та склади, здійснювалася реконструкція виробничих, побутових та адміністративних будівель, проведено два кілометри газопроводу до підприємства. Крім того, придбано сучасні високопродуктивні апарати для фасування масла, ряжанки, сметани, закуплено точне сучасне лабораторне обладнання. А контрольно-виробнича лабораторія атестована ТОВ «Центр сертифікації та метрології» до 2023 року. Словом, за понад тридцять років на підприємстві відбулося чимало оновлень саме завдяки ініціативності та постійному бажанню керівника йти вперед. Однак незмінними залишилися висока якість молочної продукції та прагнення всього колективу на чолі з потужним її лідером Валерієм Яглінським — тримати планку і бути серед кращих виробників.
Лише на Хмельниччині продукцією Деражнянського молочного заводу забезпечують споживачів, доставляючи її у понад 900 магазинів і кіосків. А ще чимало закладів освіти, охорони здоров’я, інтернатних установ, санаторіїв та військових частин підтримують партнерські стосунки з підприємством. І вже багато років поспіль підприємство експортує казеїн технічний в понад два десятки країн світу.
Важливо наголосити, що у важкі часи повномасштабного вторгнення росії в нашу державу, Деражнянський молокозавод міцно тримає гуманітарний фронт. Як наголошує Валерій Яглінський, нові труднощі мужньо долають усі разом з твердою вірою в Перемогу наших захисників.
За роки роботи підприємства його керівнику доводилося не раз достойно приймати виклики часу, не втрачаючи ресурсів. Історія віддаляє події далекого 1991 року, коли Валерія Станіславовича було призначено директором Деражнянського молочного заводу. А в 1994-му його обрали головою правління підприємства. У доволі нестабільний час, коли Україна здобула незалежність, незадовго до розпаду Радянського Союзу, й розпочинав свій шлях Деражнянський молочний завод вже як самостійне підприємство на базі невеликих пунктів прийому молока у Вовковинцях та Деражні. Та рік за роком незмінний директор заводу довів, що любов до справи, яка стала його життям, а також бажання дбати про людей, які поряд, привели до успіху. Тож місце серед кращих гідно тримають вже багато років поспіль. Торгова марка «Деражня» — це високоякісні продукти, виготовлені з великою любов’ю до споживачів. На корисних смаколиках виросло вже не одне покоління шанувальників деражнянської молочної продукції. Завдяки якості й збереженню корисних властивостей вона неабияк смакує дітям. А як інакше — дитинство має бути щасливим…
Згадуючи свої дитячі роки, Валерій Станіславович із вдячністю говорить про батьків, які виховували трьох дітей у праці, вчили поваги до людей, бути відповідальними та не боятися труднощів. Народився Валерій Яглінський 24 травня 1962 року у Вовковинцях, що на Деражнянщині. Мати, Олена Федорівна, працювала на педагогічній ниві, а батько, Станіслав Якович, —  залізничником. Головні батьківські настанови, які проніс Валерій Станіславович крізь своє життя і які не раз допомагали піднятися у важку хвилину, він згадує повсякчас: «Для того, щоб утвердитися і самостійно вирішувати житейські проблеми — потрібні знання». І ці принципи він сповідує все своє життя, бо після закінчення Кам’янець-Подільського планово-економічного технікуму займається й донині самоосвітою, адже вчитися потрібно завжди.
Трудову діяльність Валерій Яглінський розпочав у 1982 році економістом управління сільського господарства Деражнянського району, а далі, до 1991-го, працював у апараті райкому комсомолу. Згодом очолив Деражнянський молочний завод.
Протягом трьох десятиліть на посаді керівника Валерій Станіславович разом із колективом пережили чимало непростих часів, однак вистояли і на сьогодні можна впевнено говорити, що це підприємство — гордість Хмельниччини. Адже воно продовжує наповнювати український ринок молочними продуктами високої якості, які вже звикли бачити вдячні споживачі на своєму столі.
...Нещодавно Валерій Станіславович Яглінський зустрів свій шістдесятилітній ювілей. За його плечима чимало приємних і знакових подій, досягнуто багато вершин. А ще скільки попереду…
З нагоди дня народження колектив «Подільських вістей» адресує ювіляру найщиріші вітання з побажаннями здоров’я та реалізації всіх планів і задумів!