Відбулася зустріч представників АТ «Укрпошта» із громадою Петрашівського старостинського округу. Учасники зустрічі зібралися, щоб обговорити питання, яке останнім часом турбує всіх жителів громади, - запровадженням проєкту «Сільське відділення», який передбачає заміну стаціонарних відділень поштового зв’язку на пересувні.

На зустрічі були секретар селищної ради Алла ОЛЕНДРА, заступник селищного голови Віктор МОРОЗОВСЬКИЙ, староста округу Владислава МУДРИК, начальник Віньковецького відділення поштового зв’язку Ірина КОХАН, територіальний менеджер Хмельницької дирекції АТ УКРПОШТА Юлія РАТУШНЯК, працівники АТ УКРПОШТА, представник преси та жителі села Петрашівка, згодом аналогічну зустріч було проведено старостою в Пирогівці.
Зважаючи на численні звернення жителів сіл Петрашівка та Пирогівка, староста ініціювала зустріч щодо обговорення покращення якості обслуговування населення на території округу.
Територіальний менеджер АТ «Укрпошта» пояснила, що керівництво «Укрпошти» запровадили проєкт «Сільське відділення», для покращення якості надання послуг «Укрпошти» та для зменшення фінансових втрат, які нині несе підприємство. Адже, з кожним роком кількість пенсіонерів значно зменшується. Причиною цьому є перехід на карткову форму розрахунків та смертність. Окрім цього, із розвитком технічного прогресу, відходить у минуле поштове листування, українці почали передплачувати значно менше періодичних видань, що також зменшило надходження до бюджету «Укрпошти».
Введення пересувних відділень поштового зв’язку, не лише дасть можливість зменшити витрати «Укрпошти», а й покращить якість послуг, які отримує населення. Адже тепер мешканцям громади не потрібно буде ходити за посилкою у сусіднє село, де знаходиться поштове відділення, а посилки, пенсію, квитанції на оплату комунальних послуг та субсидії будуть приносити кожному додому тощо. Крім того, у громади, таких як Петрашівський старостинський округ, запроваджують  пересувні відділення поштового зв’язку. При цьому у кожному селі зберігається приміщення поштового зв’язку, в якому працюватиме начальник пересувного відділення в той час, коли листоноша та водій виїжджатимуть у село, до людей.

Таке пояснення не задовольнило жителів. Адже окрім загальних слів вони не почули конкретної інформації про те, яка доля очікує на те чи інше село. На їх думку, в гонитві за економією коштів керівництво «Укрпошти» забуло про найголовніше – людський фактор.
У зв’язку із реформуванням поштових відділень в Петрашівському старостинському окрузі передбачено роботу пересувного відділення зв’язку у селі Петрашівка двічі на тиждень по 3 години та у селі Пирогівка один день на тиждень. При цьому не було проведено вивчення проблем жителів, які будуть обслуговуватись пересувним відділенням поштового зв’язку.
У селі Петрашівка проживає 734 жителі, з них 365 осіб пенсіонери, в тому числі 88 осіб є маломобільні. Протяжність сільських вулиць становить 15 метрів.
У селі Пирогівка проживає 412 жителів, з них 263 пенсіонери, в тому числі 53 особи маломобільні. Протяжність вулиць 12 кілометрів.
Окрім того, місцевість  обох сіл горбиста, є вулиці на які можлива доставка пенсії виключно листоношею. Всі ці факти призводять до довготривалості процесу обслуговування населення пересувним відділенням поштового зв’язку.
Жителі звернулись із проханням залишити працювати стаціонарно місцевих листонош, які добре знають місцевість, людей та потреби кожного жителя.
Керівництво громади підтримує жителів, будуть ініційовані відповідні звернення до керівництва АТ «УКРПОШТА» щодо покращення якості обслуговування громадян, врахування потреб жителів, протяжності вулиць, особливостей місцевості.
Надання послуг має бути орієнтоване в першу чергу на потреби людей.