Керівник ПП «АВС-Агро» Анатолій Атаманчук з села Кугаївці на Чемеровиччині у ці складні часи втілив в життя давню ідею та створив цехи з виробництва круп, борошна та соняшникової олії. Наразі налагоджено лінії з виробництва трьох видів круп — ячмінних та пшеничних, а також гороху шліфованого колотого. Загальні обсяги виробництва за зміну складають 10 тонн. У перспективі виготовлятимуть також гречану крупу. За добу переробляють ще й 10 тонн соняшнику — на олію прямого віджиму, нерафіновану.

Готова продукція високого ґатунку, в ній збережені усі мінерали та поживні речовини. Нині і крупи, і олію продають місцевим споживачам, а також реалізовують в межах області. Надалі керівництво господарства планує виходити на ширші ринки збуту, нарощуючи обсяги виробництва, зберігаючи високу якість готової продукції.
— Важливо, що наше агроформування переробляє власну вирощену сільськогосподарську сировину, — каже Анатолій Атаманчук. — І в цьому наша перевага.
Селищний голова Олександр Собань, який днями ознайомився з роботою нових ліній, наголосив, що запровадження сільгосппереробки на території громади у такий непростий час — це вкрай необхідний крок. Відоме на Чемеровеччині агроформування не лише створило робочі місця, забезпечує надходження до бюджету, а й дбає про продовольчу безпеку краю.
Особливу подяку висловлюють Анатолію Атаманчуку переселенці, які нині проживають у Кугаївцях, і яких підприємство забезпечує продуктами харчування.