Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 702

Її внесли до Реєстру постачальників електронних комунікаційних мереж та послуг за номером. Про це сьогодні, 9 червня, повідомив віцепрем’єр міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Що відомо:
    Starlink забезпечує безперебійний широкосмуговий доступ до супутникового інтернету. В Україну 28 лютого прибула перша партія станцій супутникового Інтернету StarІink. 9 березня Україна отримала нову партію станцій Starlink, що забезпечують сталий зв’язок завдяки супутниковому інтернету. Ще одна партія StarLink надійшла в Україну 15 березня.
    25 березня Хмельниччина отримала перші Starlink. Про це у своєму фейсбук сьогодні повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій «Термінали, в першу чергу, отримають силовики та військові. Також ними планують забезпечити об’єкти критичної інфраструктури, аби мати стабільний інтернет-зв’язок, який є надзвичайно важливим для стабільної роботи в умовах російської агресії».
    Урядове агентство США з міжнародного розвитку (USAID) допомагає фінансувати і доставити в Україну 5 тисяч комплектів обладнання для супутникового інтернету Starlink компанії SpaceX Ілона Маска. Завдяки обладнанню Starlink у Київській області вдалося відновити зв’язок для жителів Ірпеня та його передмістя Романівки, звільнених від російських військових.
    21 квітня оприлюднили рішення, що дозволяє використовувати термінали Starlink усім охочим, у тому числі, й пересічним громадянам, органам влади і підприємствам будь-якої форми власності, його днем непередодні ухвалив національний регулятор.

Як підключитися до Starlink?

Базовий тариф:
 комплект Starlink коштує 499 доларів;
 щомісячна абонентська плата - 99 доларів;
 швидкість завантаження від 50 до 250 Мбіт/с.

Premium тариф:
 комплект Starlink коштує 2500 доларів;
 щомісячна абонентська плата - 500 доларів;
 швидкість завантаження від 150 до 500 Мбіт/с.

Як отримати інтернет Starlink українцям?

Насамперед потрібно залишити заявку на підключення на офіційному сайті компанії. Ваша заявка розглядатиметься в порядку живої черги.
Після того, як ви обрали необхідний вам тариф й вашу заявку буде розглянуто - вам надішлють особистий комплект Starlink.

Що ж входить до комплекту:
 Термінал для прийому сигналу зі супутника;
 30-метровий кабель;
 Wi-fi маршрутизатор;
 інструкція.

Як зібрати комплект:
Інструкція збирання тарілки має лише три зображення, у зв’язку з чим знання іноземних мов вам не знадобиться.

Розташуйте штатив на землі та вставте у нього стрижень кріплення. Приєднайте кабель до антени й переконайтесь у працездатності системи.
Поставте апарат у зручному для вас місці.
Усі компоненти системи одразу налаштовані й готові до підключення. Аби приєднатися до мережі, достатньо встромити кабель до антени, а потім вставте шнур живлення в розетку.

Коли ж з’явиться супутниковий інтернет?
Після збирання та підключення антени - необхідно завантажити додаток Starlink: посилання на Google Play; посилання на AppStore.
Вже у додатку потрібно обрати ім’я домашньої мережі та пароль мережі.