Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 688

До Дрогобича доставили понад 120 корів з ферми на Миколаївщині, яка знаходиться на лінії фронту та постраждала від ворожих обстрілів. 

На початку тижня до Дрогобича дійшла інформація про те, що одне з фермерських господарств, яке працює на Миколаївщині, в селі Українка, знаходиться під загрозою повного знищення.

На Миколаївщині точаться активні бойові дії. Село Українка більше ніж наполовину зруйноване ворожими обстрілами, а сама ферма розбомблена на 80%. Попри це тут залишалося багато великої рогатої худоби. А разом з ними – чимало людей, які дбали про тварин і не хотіли їх покидати.

«Як тільки ми дізнались про це, ми включились в роботу. Але для нас мова йшла не лише про порятунок тварин, а й людей, які через свою відповідальність перед тваринами не могли покинути село і постійно перебували в небезпеці», – наголошує заступник міського голови Андрій Ковч.

Відтак, після телефонних переговорів та контакту з керівником господарства Людмилою Голуб, – за дорученням міського голови Тараса Кучми – команда дрогобичан у складі Андрія Ковча, Руслана Щерби та Івана Марківа вирушили до Миколаєва та взялись організовувати порятунок корів з колективного господарства «Авангард» в селі Українка.

«Ми обдзвонили з два десятка контактів для найму малого транспорту, з десяток контактів щодо найму великих скотовозів, але намарно. План евакуації впродовж двох днів змінювався кожну годину. Село Українка піддається постійним ворожим обстрілам важкою артилерією і літаками. 60 % села знищені. Ще наприкінці минулого тижня при спробі евакуації корів, рашистами було пошкоджено два великих скотовози, вбито тварин, але найгірше … вбито людину. Через це ніхто не погоджувався їхати на ферму…», – розповідає Андрій Ковч.

Та після кількаденних пошуків знайшлись відважні люди. Допомогти з перевезенням корів зголосилась компанія-перевізник ТОВ «БВА» та водії Роман і Денис, які хоробро працювали під ракетними обстрілами. Так, завдяки вдало розробленому плану, співпраці з ЗСУ та Божою допомогою – 120 корів вдалось успішно вивезти з фронтової території.

Тварин вже доставили до Дрогобича. Їх планують прилаштувати на базі комунального фермерського господарства «Тарком».