Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 686

Добросовісні громадяни, які щомісяця сумлінно розраховуються за комунальні послуги, опинилися, у на жаль, у непростій ситуації. Принаймні, клопотів, без яких могли обійтися, не минути. Вже тепер спостерігаємо великі черги, адже у р кожен, хто заплатив за спожитий у травні газ, прагне повернути кошти.

З травня треба платити іншому постачальнику. І навіть, якщо отримуєте платіжки від попереднього, розрахунок за ними необхідно проводити лише в тому випадку, якщо маєте заборгованість. Ось вона нікуди не дінеться, і заборговані кошти не спишуть, не передадуть новій газопостачальній компанії. Тепер це – «Нафтогаз України».

Щоб повернути кошти, варто звернутися до свого попереднього постачальника з письмовою заявою. Вона може бути написана у довільній формі, але треба зазначити ПІБ, місце проживання, суть заяви, дату та підпис.

Разом із заявою необхідно надати копії паспорта, ідентифікаційного коду, квитанції про помилкову оплату, банківську довідку з реквізитами карткового рахунку (її можна сформувати автоматично у додатках банків, вона обов’язково має містити номер рахунку у форматі IBAN).

У Правилах постачання природного газу зазначено, що у разі переплати сума повертається на поточний рахунок споживача протягом п’яти робочих днів після отримання такої вимоги. Проте, як пояснюють в Асоціації постачальників енергоресурсів, у зв’язку з воєнним станом терміни розв’язання цих питань можуть бути більш тривалими.

Щоб сплачувати за спожитий газ новому постачальнику, радять зареєструватися в особистому кабінеті Газопостачальної компанії «Нафтогаз України», або знайти свій особистий рахунок у платіжці від нового постачальника і проводити за ним розрахунок у банку.

Тим, хто оплатив «травневий газ» старому постачальнику, все одно доведеться заплатити Нафтогазу.