Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 638

Під головуванням заступника міського голови Миколи Ваврищука відбулась нарада з директорами ринків, торгових рядів і майданчиків міста Хмельницького. Розглядалася низка важливих питань, що стосуються діяльності ринків. У засіданні, яке відбулося на ринку КП «Спецбудмеханізація» (вул. Геологів, 7), взяли участь представники Управління торгівлі, Управління праці та соціального захисту населення, Головного управління ДПС України в Хмельницькій області, Головного управління ДСНС України в Хмельницькій області.

Зокрема, представники податкової служби повідомили, що мораторій на проведення перевірок знято, тому звернулись до керівників ринків з проханням провести інформаційну роботу з торгівцями щодо необхідності державної реєстрації, відповідно до вимог діючого законодавства. Також наголосили на тому, що усі підприємці мають бути зареєстровані, а сплата податків є дуже важливою складовою наповнення міського бюджету, з якого, зокрема, виділяються кошти на допомогу військовим, які захищають незалежність і територіальну цілісність України.
За результатами обговорень вирішено, що податківці спільно з працівниками Управління торгівлі та представниками адміністрацій ринків проведуть на ринках міста відповідну роботу з торгівцями.
Працівники Головного управління ДСНС України в Хмельницькій області наголосили на необхідності відпрацювання алгоритму дій працівників ринків, у випадку оголошення повітряної тривоги, проведення аналізу наявних укриттів і захисних споруд, системи оповіщення, згідно з наказом Хмельницької ОВА від 11.07.2022 №256/2022-Ю «Про вжиття заходів щодо забезпечення громадської безпеки на певних категоріях об’єктів при оголошенні повідомлення про повітряну тривогу». Також попередили про збереження загрози виникнення пожеж в літній період та про необхідність проведення додаткового інструктажу з персоналом, перевірки засобів первинного пожежогасіння.
Працівники Управління праці та соціального захисту населення проінформували присутніх про ухвалений Закон України №2352 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» від 01.07.2022 р., який набуває чинності з 19.07.2022 року. Також звернули увагу на те, що відновила свою роботу робоча група зі сприяння легалізації «тіньової» зайнятості населення та «тіньової» заробітної плати на території Хмельницької міської територіальної громади.