Державне підприємство «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» (АІРТ) відкрило у нашій області власне виробництво з виготовлення вушних бирок для ідентифікації великої рогатої худоби.

З початку відкритої військової агресії рф проти України виробничий підрозділ АІРТ було релоковано до Кам’янця-Подільського.
Як зазначається, протягом останніх трьох років АІРТ впровадив повний цикл власного виробництва вушних бирок для ВРХ та їх лазерного маркування. Це дало можливість забезпечити власників тварин високотехнологічною биркою європейського зразка та значно пришвидшило терміни поставок замовлень.
Унікальне обладнання, створене на замовлення підприємства, здатне виробляти не менше 3 млн вушних бирок на рік, що повністю забезпечує річну потребу у засобах ідентифікації ВРХ.
«Жовто-блакитне забарвлення, унікальні візуальні маркери, а також неможливість повторного використання таких бирок і складність їхньої підробки перетворюють цей засіб ідентифікації ВРХ на ідеальний інструмент для забезпечення простежуваності», — наголосили в АІРТ.