У приміщенні початкової школи №1 відбулися громадські слухання проєкту містобудівної документації «Коригування (внесення змін) генерального плану м. Хмельницький» та звіту про стратегічну екологічну оцінку.

Генеральний план населеного пункту - одночасно містобудівна документація на місцевому рівні та землевпорядна документація, що визначає принципові вирішення розвитку, планування, забудови та іншого використання території населеного пункту. Коригування (внесення змін) генерального плану пов’язане із зміною функціонального призначення окремих територій, зміною планувальних обмежень. Також коригування обумовлене необхідністю вирішення поточних питань забудови міста та змінами нормативно-законодавчої бази. Підставою для розробки містобудівної документації «Коригування (внесення змін) генерального плану м. Хмельницький» є рішення міської ради від 16.03.2016 № 4 «Про внесення змін до бюджету міста Хмельницького на 2016 рік» та Програми економічного і соціального розвитку Хмельницької міської територіальної громади на 2021 рік, затверджені рішенням Хмельницької міської ради від 23.12.2020 р. №10.
«Фактично, оновлюємо і приводимо до реальної відповідності містобудівну документацію та плануємо розвиток міста. Крім двох десятків пропозицій, які надійшли поштою, сьогодні отримали ще кілька в процесі обговорення. Вони стосуються транспортних розв’язок, укриттів та перспективних доріг. Наступний етап - проходження експертизи та ще ряду погоджень. Після цього Генеральний план має бути затвердженим депутатами міської ради.
Вже наступного року плануємо розпочати розробку Комплексного плану території, в якому будуть включені усі села, що входять до складу нашої громади», - зазначив заступник міського голови Микола Ваврищук.
Проєкт містобудівної документації «Коригування (внесення змін) генерального плану м. Хмельницький» розроблено з метою визначення територіального розвитку на проєктний період з урахуванням перспектив, обґрунтованих раціональним використанням територіальних та природних ресурсів, а також з метою оптимальної функціональної організації території населеного пункту.