Відбулася пряма телефонна лінія «Міська влада відповідає». На телефонні звернення мешканців Хмельницької громади відповідав заступник міського голови Микола Ваврищук, який курує питання транспорту, містобудування, земельних відносин. Протягом години пролунало 15 дзвінків.

Цікавило дозвонювачів питання роботи громадського транспорту, зокрема курсування тролейбусів в Південно-західному мікрорайоні.
    «Ми сьогодні зранку випустили на маршрути 24 тролейбуси, але відбулося аварійне відключення і тролейбуси зупинилися. Стосовно Південно-західного мікрорайону, там складна ситуація і найближчими днями тролейбуси там їздити не будуть. Енергетики не дають нам дозволу випускати електротранспорт в цьому районі, адже там велике навантаження на мережу. Сьогодні дам доручення управлінню транспорту та зв’язку подивитися на пасажиропотік і додати кілька одиниць автобусів. Завтра спробуємо підсилити маршрути «7» та «7а» комунальними автобусами, щоб розвантажити напрям», - зазначив Микола Васильович.
Одразу три дзвінки надійшло від пайовиків будівництва на вулиці Трудовій. Люди скаржилися, що забудовник мав ще в 2020 році завершити будівництво та здати будинок.
    «Я би рекомендував пайовикам об’єднуватися, формувати колективний договір та подавати до суду стосовно недотримання термінів здачі будинку в експлуатацію. В свою чергу міська рада спілкуватиметься з забудовником, щоб він надав певні графіки підключення світла, газу тощо, але ви теж маєте організовуватися та діяти», - сказав Микола Ваврищук.
Також порушували питання виділення житла для внутрішньо переміщених осіб, прибирання прибудинкових територій, пільгового проїзду в громадському транспорті тощо.
Заступник міського голови жодне звернення не залишив без належної уваги та детального роз’яснення. Конкретні доручення з порушених питань надано керівникам відповідних виконавчих органів міської ради.