Масовані атаки ворога не минули без наслідків. Енергосистема України перебуває у досить нестійкому стані. Перевантаження електричних мереж призводять до аварійний відключень, суттєвих пошкоджень важливих вузлів електромереж.
Задля стабілізації роботи енергосистеми з 31.10.2022 року запроваджено графік погодинних  відключень. Графік враховує почерговість відключень споживачів та потребу збереження розподілу електричної енергії об’єктам критичної інфраструктури. Проте порядок введення черг може коригуватися згідно з вказівкою диспетчера НЕК «Укренерго». Наразі Хмельницьку область поділено на 4 черги.


Інформація про приналежність населених пунктів, вулиць до черг графіку погодинних відключень (ГПВ), застосування черг із зазначенням годин доби та причин введення може змінюватися. Але, за можливості, вона висвітлюватиметься на сайті Товариства за добу до застосування графіку.
Зауважте, що графік погодинних відключень не є єдиним методом регулювання рівня навантаження на енергосистему. Оператори системи розподілу, у випадку настання значних аварійних відключень та за вказівки НЕК «Укренерго», можуть запроваджувати графіки аварійних відключень (ГАВ), обмеження споживання потужності, електричної енергії.
Наголошуємо, проінформувати заздалегідь про застосування ГАВ – не можливо. Адже після отримання вказівки від НЕК «Укренерго» оперативний персонал застосовує графік протягом 10-15 хвилин. Але якщо споживач зазнаив свій номер телефону або ж адресу електронної поштової скриньки в розділі «Комунікації» Особистого кабінету, то він отримуватиме сповіщення про події із зазначенням очікуваного часу відновлення розподілу електричної енергії.
Будь ласка, наберіться терпіння та зберігайте спокій. Живлення області електричною енергією здійснюється по тимчасовим схемам і стабільний режим роботи залежить від наданої потужності суміжними ОСР. Саме тому потрібно максимально економити електричну енергію у пікові години навантаження: з 07:00 – 11:00; з 17:00 – 23:00.

Ми обов’язково подолаємо темряву! Все буде Україна!