Під час першої телефонної розмови Ганна Іванівна Сімченко з села Хребтіїв на Новоушиччині мало не зі слізьми розповідала, як відвернулися поштовики від стареньких людей їхнього села. Мовляв, до запровадження пересувного відділення листоноша приносила їм у дім і пенсію, і газети, і необхідний товар. А потім, коли вже машиною мали би розвозити по селу пошту, це благо скінчилося.

– Навідріз відмовилися їхати до наших осель. І відтоді вся вулиця не отримала жодної газети, — розповідає 86-річна жінка. — А як додибати нам до тієї машини, якщо ноги не носять? І по всій вулиці такі, як я, пенсіонери, яким два кілометри до центру дійти аж ніяк не під силу. Хіба не мають ті люди серця, щоб так збиткуватися над стариками? Багато хто відкладав копійки, щоб передплатити газету, знати про все, що діється в області, а тепер, виходить, нас обікрали: ні газети, ні грошей.
 Про цей факт редакція газети «Подільські вісті» повідомила Хмельницьку дирекцію АТ «Укрпошта». Відповідь не забарилася. Заступник директора Костянтин Чавелюк повідомив, що за ці неправомірні дії бригада пересувного відділення, яка працювала в Хребтієві, звільнена з роботи.
 І що ж, можна людям зітхнути з полегшенням? З’ясувалося — ні. Бо Ганна Іванівна зателефонувала знову, повідомивши, що проблема так і залишилася не розв’язаною. Хоч бригаду пересувного відділення замінили, але, по суті, поміняли шило на мило. Бо й «добросовісні» заявили, що доставляти пошту до хатів не будуть. Треба — йдіть до машини в центр села! Ось така відповідь на претензії.
– Після таких заяв не в одного пенсіонера підвищився тиск, заболіло серце. Якби могли, то хіба не бігли б?! А якщо старість відібрала здоров’я, то невже справедливо, невже по-людськи заявляти, що нас позбавляють цих послуг? — каже жінка.
 І справді, кому потрібна показуха зі зміною шила на мило, якщо ефект від таких змін нульовий? Повірте, дорогі читачі, наше розчарування, образа не менші, ніж ваші. Бо ж передплатники — це найвища цінність часопису. Недаремно не перестаємо відстоювати ваше право на отримання інформації й адресну доставку газети передплатнику, що передбачено договором з Хмельницькою дирекцією АТ «Укрпошта».
Тим паче, що є й позитивні результати такої «боротьби». Після звернення до редакції Василя Шеремети з села Мала Бережанка та публікації матеріалу під назвою «Пошта без конвертів» було змінено графік роботи пересувного відділення (тепер газету отримують у четвер), і передплатникам доставляють  «Подільські вісті» до їхніх будинків.
– Дякую від усього села, що тепер не доводиться чекати машину в центрі, що вже в день виходу отримуємо газету вдома, — повідомляє Василь Шеремета.
Дуже сподіваємося, що й у ситуації, про яку розповідає Ганна Сімченко, сільському населенню все-таки підуть назустріч. Не через заміну шила на мило! А надаватимуть людям послуги, які вони заслужили і, зрештою, за які заплатили свої кошти.