Вся магістральна високовольтна інфраструктура працює, але проблеми зберігаються в розподільчих мережах обленерго на території всієї держави. 

У середньому від 200 до 400 тис. споживачів знеструмлені в кожній області в ті або інші години. Більш важка ситуація через погодні умови в Хмельницький, Одеській, Тернопільській областях. В Харківській та Херсонській областях інфраструктуру пошкоджено через масовані обстріли, які тривають останні два дні. дефіцит. Тому, щоб тримати енергосистему в балансі, продовжують діяти як планові, так і аварійні відключення споживачів.

Як повідомлялось, 23 листопада росіяни вчергове обстріляли енергетичну інфраструктуру. В енергосистемі все ще зберігається суттєвий дефіцит. Тому, щоб тримати її в балансі, продовжують діяти як планові, так і аварійні відключення споживачів. В Україні вже немає жодної теплової та гідроелектростанції, яка б не була обстріляна ворогом. Наразі виробники електроенергії покривають потреби споживачів на 70%.

Національне управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору опубліковало порівняльні супутникові фото території України до і після ракетних обстрілів рф, коли основні електростанції та вузли були виведені з ладу.