Далекоглядний і мудрий аграрій завжди думає про те, кому передати свій цінний досвід, як зростити зміну, яка завтра дбатиме про те, щоб на столі кожної родини був запашний хліб. Виховати покоління відповідальних і сумлінних сільгоспвиробників — це одне з головних завдань для Групи компаній VITAGRO.

Керівник відомого на Хмельниччині підприємства Петро ЛАБАЗЮК з року в рік підтримує освітні заклади на територіях, де веде господарську діяльність Група компаній VITAGRO.
— Наставництво досвідчених аграріїв дає чудові результати, адже теоретичні знання у тісній взаємодії з практикою стають більш ефективними. Крім того, наша компанія має потужну сучасну техніку, за якою — майбутнє. Тож під час спілкування з професіоналами Групи компаній VITAGRO учні переконуються, що насправді сільськогосподарські професії — престижні, що вони дають можливість хорошого заробітку, — каже Петро Петрович. — Недаремно після практичних уроків у них з’являється більша зацікавленість досконало опановувати свою спеціальність.
Наша компанія надає значну допомогу закладам професійної освіти області і я запевняю, що, попри труднощі сьогодення, ми й надалі будемо підтримувати їх, аби зростити вмілі та відповідальні кадри, які стануть надією й опорою хліборобів у завтрашньому дні, — додає Петро Лабазюк.
Тривала співпраця, добрі стосунки поєднують Групу компаній VITAGRO з Лісоводським професійним ліцеєм. І не так давно, під час завершення збирання цукрового буряка, ліцеїсти, які здобувають освіту механізатора, мали можливість ознайомитися з роботою бурякозбиральних комбайнів, бурякового навантажувача, побачити обробіток ґрунту сучасними тракторами на полях села Івахнівці на Чемеровеччині.
— Техніка, яку побачили учні Лісоводського ліцею, аж ніяк не збігається з уявленнями про колишні трактори, адже вони обладнані клімат-контролем, круїз-контролем та іншими технологічними рішеннями для максимального комфорту оператора та найкращої продуктивності робочого процесу. Запитань від майбутніх аграріїв було чимало. І це особливо приємно, адже зацікавлені, допитливі і стають відмінними спеціалістами, — ділиться враженнями Сергій Броварник, керівник кластера «Товтри» — структурного підрозділу Групи компаній VITAGRO.
Він розповідає, що в Лісоводах працюють насіннєвий, комбікормовий заводи, ремонтна майстерня, тракторна бригада Групи компаній VITAGRO. І сучасні технології запроваджені у кожному з напрямів господарювання, де згодом зможуть працевлаштовуватися випускники професійного ліцею.
А щоб вже тепер учні могли отримувати більш якісні знання, наставники з Групи компаній VITAGRO вирішили подарувати Лісоводському ліцею запчастини для виготовлення навчальних стендів.
— Це буде дуже необхідний подарунок, адже придбати нові вузли та механізми від сільськогосподарської техніки за свої кошти не маємо можливості, а стенди з запчастинами стануть хорошим наочним посібником для підготовки механізаторів, — каже директор Лісоводського ліцею Сергій Романчук. — Без сумніву, співпраця з Групою компаній VITAGRO обертається для нас користю. А ще учні після таких спілкувань більш сумлінно ставляться до навчання, у них з’являється мотивація проходити практику та працювати саме в Групі компаній VITAGRO. Розуміють, що можуть стати частинкою потужного колективу, де відкриються перед ними широкі перспективи.
А спеціалісти Групи компаній VITAGRO добре знають, що лише дбайливо доглянуте, виплекане поле дасть хороший урожай, і лише професійне наставництво, турбота про молодих стане продовженням їхньої благородної справи.