Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 352

«Війна не звільняє підприємства від обов’язку виплати заробітної плати», — наголосив перший заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін під час засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

До участі у засіданні були запрошені представники підприємств-боржників, військових районних державних адміністрацій, Хмельницької міської ради, члени обласної тимчасової комісії. Розпочинаючи спілкування, Сергій Тюрін відмітив, що сьогодні підприємства перебувають у дуже складних умовах, особливо в питаннях енергетики, електропостачання, забезпечення пальним, але ці обставини не позбавляють їх обов’язків у соціальному плані: покращувати свої показники, закривати заборгованість, дотримуватися трудового законодавства тощо.
Як розповіла директорка Департаменту економічного розвитку ОВА Олена Бохонська, станом на 1 жовтня 2022 року в області налічувалося 19 підприємств-боржників із загальною сумою заборгованої заробітної плати 19,72 мільйона гривень, що на 5,3% більше, ніж на початку року. До переліку боржників потрапили одне державне підприємство, 9 комунальних та 9 приватної форми власності.
В структурі боргу найбільшу частку — 54,8% — займає ДП «Нігинський кар’єр» із заборгованістю 10,81 мільйона гривень. Борг комунальних підприємств становить — 6,3 мільйона гривень, або 31,9%. Інші підприємства (приватні) мають заборгованість на суму 2,6 мільйона гривень, або 13,3%.
На засіданні присутні заслухали представників підприємств-боржників та напрацювали подальші кроки, що дозволять ліквідувати борги із заробітної плати в області.