Незважаючи на те, що електрики прикладають усіх зусиль, у Климентовичах, що на Шепетівщині, вже четвертий день немає світла. У результаті налипання снігу та обвалу дерев значно пошкоджені електролінії. Однак, жителі села не скаржаться на ситуацію, а намагаються боротися з знеструмленням самотужки.

У Климентовичах один із підприємців, а саме Семенюк Петро, має генератор, але користується ним не сам, а допомагає іншим. Мешканці села організувалися в чергу та беруть генератор на декілька годин, аби, поки електрики відремонтують електромережу, підтримати холодильники та морозильні камери.
– Ми не скаржимося на ситуацію, адже розуміємо, що в країні триває війна. Наші електрики працюють цілодобово, але дуже шкода, коли рік годуєш свиню, а через знеструмлення м’ясо псується. Так, зараз зима, але все то розстає, то знову замерзає. Сьогодні наша черга, ми «підтримали» морозильні камери. Дуже вдячні Семенюку Петру за допомогу та розуміння. У єдності наша сила, ми все здолаємо та переможемо, – зазначає Алла Бондарчук, мешканка села Климентовичі.
Найстарші мешканці села теж не бідкаються через відсутність світла. Кажуть, що молитися за наших Захисників та Захисниць можуть й у темряві.
– Українці – нація незламних, наші діти вже теж не бояться темряви. Навпаки кажуть, що коли наші військові переможуть поганих російських “дядьків”, будемо постійно зі світлом та мультиками, – розповідає мама трирічної Вікторії.