Працівники активно працюють над посадковим матеріалом, який висаджуватимуть в 2023 році на міських клумбах. Протягом теплої пори року хмельничани та гості міста бачать яскраві клумби, які прикрашають різні куточки Хмельницького. Для того, щоб клумби буяли різними кольорами комунальники працюють і в осінньо-зимовий період. Зараз триває робота в теплицях. 

На балансі комунального підприємства по зеленому будівництву і благоустрою міста знаходиться теплиця під склом, загальною площею 300 м2 та 2 теплиці під плівкою загальною площею 500 м2. Їх використовують для вирощування квіткової розсади.

У закритий ґрунт теплиці висаджують насіння багаторічників для подальшого розведення, а також сезонні рослини, призначені для озеленення.

В осінній період озеленювачі підготовлюють ґрунт і черенкують багаторічні рослини.

Час висівання насіння залежить від культури. На початку лютого працівники підприємства висівають різні сорти квітів: сальвія, тагетіс, секреазія, висаджують канни. В березні висівають насіння інших квітів (алісум, агератум, цинія, портулак)

Рослини розміщують на стелажах. Насіння висівають в контейнери або індивідуальні касети, заповнені поживним субстратом із суміші садової землі з перегноєм або торфом.

За час зростання, розсаду 1, 2 рази підживлюють рідким комплексним добривом. Важливо стежити, щоб рослини не витягувалися, для цього їх періодично прищипують. У теплиці працює два працівники – озеленювачі 5 розряду.

Окрім квітів, на підприємстві вирощують злакові трави: пенісетум і міскантус.

У 2022 році для озеленення Хмельницького було вирощено 35855 одиниць квіткових культур. Квіти прикрашали різні куточки нашого міста – квітники у сквері ім. Т. Шевченка, в парку ім. І. Франка, на меморіалі «Вічний вогонь», в дендропарку «Поділля», на вулицях Свободи, Соборній, Володимирській тощо.

Завдяки тому, що працівники комунального підприємства по зеленому будівництву і благоустрою міста вирощували квіти власними зусиллями, міський бюджет заощадив на придбанні квітів близько 500 тис. грн.

У планах на 2023 рік - посадка у місті до 40 тис. одиниць різних видів квіткових культур, вирощених у теплиці. З нових сортів заплановано посадити антірінум і карликові соняшники.