Сьогодні Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження «Про організаційні заходи щодо будівництва енергоблоків Хмельницької АЕС».

Коментуючи це рішення, Міністр енергетики України Герман Галущенко сказав: «Будівництво реакторів AP1000® американської компанії Westinghouse в Україні є потужною крапкою у завершенні співробітництва із росією у сфері атомної енергетики. Сьогодні Кабінет Міністрів ухвалив рішення про те, що ми починаємо розробку технічної документації щодо нового типу реакторів, які в Україні ніколи не будувалися. Тобто ми закінчили еру створення атомної генерації за радянською технологією».
Орієнтовний термін завершення будівництва та запуску двох енергоблоків на Хмельницькій АЕС становить 2030 - 2032 роки, хоча на строки може вплинути перебіг воєнних дій. Вартість одного енергоблока становить близько 5 млрд доларів США.
Реактор AP1000® компанії Westinghouse - це реактор ІІІ+ покоління, який має суттєві переваги у порівнянні з радянським ВВЕР-1000 (сьогодні в Україні експлуатуються 13 таких енергоблоків), особливо за рівнем безпеки, технічними та економічними показниками.