Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 319

Невеличке село Закриничне на Ізяславщині належить до тих, які називають неперспективними. Нині тут проживає менше півсотні осіб. Та, схоже, зовсім скоро його життя може суттєво змінитися, і Закриничне претендуватиме на цікаву туристичну родзинку краю. А все — завдяки родині Остап’юків, які взялися за … розведення кіз.

Ідею розводити кіз нубійської та зааненської порід почали втілювати ще чотири роки тому. Побачили відео в Інтернеті та подумали: чому б не спробувати? Насамперед Остап’юки придбали в сусідів хату і почали на цьому місці будувати ферму. Потроху зростала кількість мешканців ферми. І сім’я серйозно зайнялася виготовленням козячого сиру. Реалізація і кіз, і крафтового сиру додавала бажання розвивати справу.
Підтримала ці наміри донька Олександра, яка після початку війни приїхала з Києва в рідне село. Ось так, за спільними клопотами, родинним спілкуванням і зародилася ідея зеленого туризму на їхній фермі. Олександра раніше багато подорожувала, бачила подібні локації і впевнена, що тут, у селі, можна реалізувати немало цікавих задумів.
І щоб рухатися назустріч своїй мрії, Остап’юки купили кілька прилеглих ділянок, розрівняли їх за допомогою техніки. Вже упродовж цього року будуть облаштовувати сироварню, кав’ярню. А ще — планують висадити лавандове поле і зробити літній кінотеатр. Романтичного настрою кожному, хто навідається на ферму, переконані, додаватиме прогулянка лісом, до якого — рукою подати.
Гарні та затишні куточки ми й справді можемо створювати власними руками, і допомагає цьому поєднання працелюбності та натхнення. Що ж, можливо, й Закриничне у багатьох жителів області невдовзі буде асоціюватися зі смаком сиру, лаванди і відчуттям спокою.