Приємна новина для кам’янчан надійшла днями від Європейського Союзу  — місто над Смотричем стало переможцем конкурсу і отримає 1,8 мільйона гривень гранту на підтримку малого та середнього підприємництва. Загалом із 45-ти українських громад конкурсний відбір пройшли 20. У тому числі і Кам’янець.

Міський голова Михайло Посітко розповів, що кошти будуть витрачені на проведення семінарів, тренінгів для бізнесу, промоцію його продукції тощо. Фінансує грант Європейський Союз спільно з урядом Німеччини в рамках програми міжнародної співпраці «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП». А партнером з проведення конкурсу став Фонд розвитку підприємництва.
Варто відзначити, що розбудова сектору малого і середнього підприємництва нині відіграє ключову роль у підвищенні рівня конкурентоспроможності громади міста, відновленні сталого економічного зростання та розвитку сприятливого середовища для провадження підприємницької діяльності, залучення внутрішніх інвестицій в економіку. Разом з тим міська рада долучилася до програми релокації, активно працює з релоковим бізнесом. Наразі у Кам’янці-Подільському знайшли прихисток 27 підприємств з Києва та Київської області, Харкова, Рубіжного, Запоріжжя, Миколаєва, Дніпра, Херсона, Маріуполя та інших міст.